KRISTIANSAND:

Første akt i formannskapssalen i går:

I ny høringsoppsetting i Flekkerøyplanen fremmer KrF og Frp til sammen 19 nye tilleggspunkter som et supplement til de fire høringsalternativene som allerede foreligger i «skibbusaken». Partiene får ikke applaus fra salen.

— Saksbehandlingen blir bare merkeligere og merkeligere. Her drysser forslagene inn sent på kveld, sier en tydelig oppgitt Trond Henry Blattmann (Ap).

— Nå begir vi oss ut på en ørkenvandring, bemerker Venstres Dag Vige og utdypet etter forestillingen:

— Jeg må si jeg ble overrasket, for jeg trodde vi hadde alt på bordet denne gang.

Mens Vige tar feil, stønner ordstyrer Per Sigurd Sørensen. Hans Høyre har som KrF ikke konkludert i saken. De tør ikke ta standpunkt ennå.

— Uff, handlingsprogrammet blir en bagatell sammenlignet med denne saken, kremter Sørensen som vil vite hva som skal høres. Han blar i mengden sakspapirer og himler med øynene.

Andre akt:

Dramaturgien oppstår ved uenighet. Det er sterk meningsutveksling mellom Ap og KrF og Frp. Ap og Sv er enige. De støtter rådmannens forslag om å at sjøboder må ha betegnelsen bod/lager. Frp og Pp mener sjøboder kan benyttes som fritidsbolig.

Sørensen minner forsamlingen om siste sjanse til å få noe hørt i saken. Høyre ber om høring for alternativ to og fire.

Tredje akt:

Tålmodigheten begynner å ta slutt hos Ap. De vil ha en avslutning.

— Når får vi de endelige forslagene til behandling? Om to måneder? Da er det snart ferie. Da får vi vel saken opp i valgkampen, akkurat som KrF ønsker, fortviler Blattmann. Han snakker høyest og tydeligst.

— Jeg kan ikke skjønne hvorfor Blattmann er så redd for å få ting hørt, kommenterer Inger Skeie Hansen (H).

KrF ber om replikk.

— Det kan godt hende Trond har rett i at denne saken kommer opp i valgkampen, men da går vi heller ned med flagget til topps, sier Jørgen Kristiansen.

— Jeg har ikke tro på at verden blir bedre med en eventuell ny regjering, tillegger Per Sigurd Sørensen.

Fjerde akt:

Saksbehandler Marit Eik spiller en viktig rolle. Det er hun som får jobben med å oppsummere og kommentere høringsuttalelsene.

— Det er en stor jobb, og jeg tror ikke det blir en realitetsbehandling før til høsten, sier Eik.

Fordi fylkesmannen har kommet med innsigelser, ender trolig «skibbusaken» hos miljøverndepartementet.

— Med signalene fra fylkesmannen er det nokså soleklart at denne saken ikke blir avgjort av bystyret, er Per Sigurd Sørensen overbevist om.

— Dette er en parodi. Et teaterstykke har en ende, men det har tydeligvis ikke denne saken, sukker varaordfører Mette Gundersen (Ap).