KRISTIANSAND: «For å unngå overfylte valglokaler oppfordres Frp-velgere å stemme med SMS. Send [Valg09, ditt navn, parti] til 2009». Det er meldingen som i dag har spredt seg på Facebook og Twitter. Og en av de som har videresendt meldingen er KrFs førstekandidat i Aust-Agder, Kjell Ingolf Ropstad. Han oppfordret i samme åndedrag SV-velgere til å gjøre det samme.

Frp-ledelsen er ikke videre begeistret for spøken.

— Det er en ren sabotasje av demokratiet. Hvis det er sånn at politikere fra andre partier er med å videresende sånt, er det helt utrolig. Jeg kan ikke med min verste vilje tro at partiene deres står bak en slik oppfording, sier Geir Mo, generalsekretær i Frp, til VG Nett.

Mo er redd for at spøken kan føre til at Frp mister stemmer.

— Det kan være at noen går på dette. Bruk av sms er jo stadig mer utbredt, påpeker Mo.

KrFU-leder Ropstad tar ikke selvkritikk.

— Jeg tror alle ser at dette er en spøk. Jeg trodde Geir Mo hadde litt humor, sier Ropstad.

Ropstad er ikke bekymret for at noen faktisk kan komme til å ta spøken på alvor.

— Nei, overhodet ikke. Hvis Geir Mo mener noe annet, nedvurderer han sine egne velgere, sier Ropstad.

Også leder i Sosialistisk Ungdom i Stavanger, Eirik Sakariassen, har videresendt meldingen som oppfordrer Frp-velgere til å stemme via SMS. Heller ikke han mener at Frp-ledelsen har noen grunn til å hisse seg opp.

— Dette var selvsagt ment som en spøk. Jeg vil oppfordre alle til å bruke stemmeretten på ordentlig måte. Jeg synes Mo er litt hårsår, sier Sakariassen, til VG Nett.