SØGNE: Mannen ble pågrepet ved 05-tiden natt til mandag denne uken i området ved Tangvall i Søgne. 25-åringen hadde da lekt katt og mus med politiet en periode, men ble til slutt stoppet ved hjelp av en spikermatte.

To menn la på sprang bort fra bilen, men 25-åringen, som var sjåfør, ble innhentet av tjenestemennene etter kort tid. Han satte seg kraftig til motverge, og fikk en dusj pepperspray å roe seg ned på. Den andre personen kom seg unna, og var dagen etter fortsatt på frifot.

Ifølge kjennelsen fra Kristiansand tingrett ble det i bilen funnet flere gjenstander som politiet mener er tyvegods.

25-åringen har erkjent deler av siktelsen. Blant annet at han var sammen med en kamerat, som han ikke vil navngi, og at de to hentet en tilhenger, og at dette kan ha vært tyveri. Også kameraten har erkjent straffskyld for grovt tyveri av gjenstander og en tilhenger.

Siktede er domfelt 11 ganger fra 2001 til 2008, i hovedsak for vinningsforbrytelser og narkotikalovbrudd.

Da søgnemannen ble pågrepet natt til mandag, framsto han ifølge politiet som svært ruset. Han erkjenner også overfor retten å ha et rusproblem.

Retten mener det ikke vil være tilstrekkelig å kreve at siktede melder seg for politiet til avtalte tidspunkt, og går derfor inn for varetektsfengsling for å hindre flere lovbrudd.