ARENDAL: Leteaksjonen ble satt i gang etter at en klissvåt kvinne plutselig forsvant fra området ved Skarestranda nord på Tromøy. Hun hadde falt i sjøen under en kanotur, og ble borte etter at hun hadde kommet seg til land.

— Kvinnen var sammen med en mannlig bekjent på kanotur. Hun falt i vannet, men klarte å berge seg til land. Mannen gikk for å få tak i tørre klær, mens kvinnen ble igjen på stedet. Da mannen kom tilbake, var hun borte, opplyser operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Valgte å gå hardt ut

Mannen kontaktet deretter politiet for å få hjelp. En storstilt leteaksjon ble satt i gang.

— Vi visste ikke om det hadde tilstøtt kvinnen noe. Dersom hun var blitt liggende klissvåt i denne kulden, hadde hun ikke klart seg lenge. Derfor valgte vi å gå hardt ut, sier Bakken.

I tillegg til politipatruljer og politihunder, deltok mannskap fra Røde Kors i leteaksjonen. Også et Sea King-helikopter var på vei fra Rygge, samt at redningsskøyta ble kalt ut.

Kom seg hjem

  • Vi kunne ikke være sikre på hva som hadde skjedd, og tok ikke sjansen på at det var helt sikkert at hun hadde kommet seg til land, sier Bakken.

Kanoen ble imidlertid funnet etter kort tid i nærheten av stedet kvinnen forsvant fra.

Politiet fikk melding om forsvinningen klokken 20.30. Snaue to timer senere, klokken 22.13, kom beskjeden om at kvinnen var i god behold.

Hun hadde da kommet seg hjem til boligen hun deler med en venninne, et stykke unna Skarestranda.

Venninnen ringte

  • Vi hadde hatt kontakt med venninnen tidligere. Hun ringte oss så fort kvinnen kom hjem. Det var visst en misforståelse. Mannen hadde oppfattet at hun skulle vente, mens kvinnen mener å ha sagt fra at hun gikk hjem, sier Bakken.

Ved Hovedredningssentralen opplyses det at man kalte ut Røde Kors og sendte Sea King-helikopteret for å være føre var.

— Vi sendte ut ressurser for å være i forkant. Det var usikkert om hun kanskje hadde dratt fra stedet frivillig, sier redningsleder Owe Frøland.