KRISTIANSAND: Det var natt til søndag 18. november i fjor at 23-åringen fra Kristiansand slo til to menn ved utestedet Kick Café i Dronningens gate.

Før slagene falt hadde 23-åringen samme kveld vært på vorspiel, hvor han etter egen forklaring hadde drukket 12 øl. Deretter hadde han delt to flasker vin med to venner og 23-åringens kjæreste på Kick. 23-åringen mener at han også drakk et par drinker, men sier i sin forklaring at han husker svært lite av hendelsen.

Han har heller ingen forklaring på hvorfor han slo til de to fornærmede.

Uprovosert og uten grunn skal 23-åringen ha slått en gjest ved Kick i ansiktet. Fornærmede var i ferd med å reise seg fra stolen da 23-åringen slo fornærmede to ganger i ansiktet med knyttet neve slik at fornærmede falt i bakken.

Ytterligere en mann fikk også et ublidt møte med den nå dømte mannen. Vedkommende valgte å ikke anmelde 23-åringen for forholdet.

Kristiansand tingrett skriver i domsslutningen at mannen er strafferettslig tilregnelig, og at straffen settes som om mannen skulle vært edru da slagene falt.

I tingretten erkjente mannen straffskyld og i domsslutningen skriver tingretten at det er bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte hadde gjort seg skyldig i tiltalen.

Påtalemyndigheten la ned påstand om 30 dagers fengsel for brudd på straffelovens §229 og §228. Mannen ble dømt i samsvar med aktors påstand og må i tillegg betale 1000 kroner i erstatning til den ene mannen som ble slått.