16 nye semifinalister fordelt på åtte nummer er på fredag klare for å kjempe om en finaleplass i direktesendingen av Norske talenter. Alt ligger til rette for et variert program for tv-seerne. De syv personene i Frikar byr på hallingdans. Renate Aasen og Nora Foss Al-Jabri synger. Yasmin Breistein går på scenen med sitt gymnastikkhjul, mens Vilde Håkansson turner. Narve og Christoffer Læret knuser diverse ting. Håvard Sand og Boje Hoseth tryller, og Vilde Håkansson turner.

– Sommerfugler

En av fredagens deltagere er danseren Irlin Finsådal fra Vennesla utenfor Kristiansand.

– Jeg har sommerfugler i magen og nerver. Samtidig gleder jeg meg veldig. Det er nok en god kombinasjon. Det er viktig å ha litt adrenalin i kroppen for å kunne yte sitt beste, forteller Finsådal.

I sin første opptreden var Irlins dans inspirert av Michael Jackson. Kongen av pop blir også en viktig ingrediens i fredagens semifinale.

– Det blir lite Jackson-imitasjon, men musikken hans er den jeg bruker mest. Det blir litt mer funk denne gangen.

Til finalen

Så langt har sangerne Celina Hristov og Madeleine Christensen vunnet ved hjelp av publikumsstemmene, mens Vegard Dommersnes med sin rockering og rap-gruppen Duolva Duottar har blitt sendt videre ved hjelp fra dommerne. Irlin Finsådal håper å kunne treffe dem i finalen.

– Det er mange gode deltagere, men jeg håper selvsagt å kunne komme til finalen. Uansett er jeg fornøyd med å komme til semifinalen. Alt annet blir en bonus, sier Irlin.

Etter at dommerne sendte henne videre fra de innledende rundene, har mye av fritiden gått med til øving.

– Jeg har gått mer inn i koreografien for å gjøre trinnene mer presise. Jeg har hvert veldig fram og tilbake på hva jeg skal gjøre. Uansett blir jeg aldri fornøyd, ler Irlin.