KRISTIANSAND/LILLESAND: – Ved hjelp av nærmere 50 tonn sprengstoff skal det sprenges 65.000 kubikkmeter med stein, forteller Lars Gunnar Nag, infosjef i Agder OPS Vegselskap.

Stengningen starter fredag klokka 21 og varer til mandag klokka 05.00. – Det vil være stengt hele tiden, så folk må belage seg på omkjøring via Birkeland, sier Nag.

Han legger til at man har lagt seg i selen for å få til skyting over et så konsentrert tidspunkt som mulig. I stedet for å spre det som gjenstår langs dagens E 18 i flere småsprengninger, tar man nå er stor sprengningshelg der det jobbes kontinuerlig. Etter dette vil det bli få stengninger på E 18. – Det skal sprenges på tre steder: ved Krågevann, Langsvann og rett vest for Studehei. Områdene der det skal skytes, ligger kloss opp i veien. Etter endt sprenging vil veien bli ryddet og trafikken satt på igjen så fort som mulig. Og det skal være åpent igjen til mandag klokka 05.00, understreker Nag.

Han legger til at det vil være fullt mulig å kjøre både til Sørlandsparken og Dyreparken fra Kristiansandskanten gjennom hele helga.