SØGNE: Klokken 01.57 fikk politiet melding om at brannalarmen ved stedet var utløst, og det viste seg raskt at restauranten var overtent.

Se video av slukkingen | Se bildeserie

— Vi fikk melding fra 110-sentralen om brann ved Trysnes marina, og reiste ut sammen med brannvesenet og ambulansen, forteller operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt, til fvn.no. Kalte ut hele brannvesenet

Alle nødetatene var raskt på plass. Søgne og Songdalen brannvesen fikk raskt bistand fra sine kollegaer i Kristiansand, som bistod med lift og én mann. Hele brannkorpset i kommunen ble kalt ut, og totalt deltok 18 brannfolk i slukningsarbeidet.

Brannvesenet karakteriserer skadene på bygningen som totale.

— Det ser ut til at det vi får en totalskade på bygget. Flammene stod ut gjennom gavelen da vi kom fram og hele andre etasje er brannskadet. Resten av bygge har store vannskader, forteller fagleder for Søgne og Songdalen brannvesen, Johnny Flæte, til fvn.no.

— Vi slo full alarm, bekrefter brannformann Lars Rød ved 110-sentralen i Arendal, til fvn.no.

Se video av slukkingen | Se bildeserie Utløst i andre etasje

— Brannalarmen skal være utløst i en trapp i andre etasje. Da vi kom fram var bygningen overtent. Gassflasker i bygningen ble fjernet for å hindre eksplosjon og en del båter som lå farlig nær på bryggen ble fjernet, sier Arnesen.

Også brannvesenet mener at brannen startet innendørs.

— Sånn det ser ut nå startet brannen innvendig, sier fagleder Flæte.

Brannvesenet fikk aldri automatisk brannalarm fra restauranten, og kan takke en årvåken kvinne for at de fikk rask melding om brannen.

— Det var en dame som satt på sitt kjøkken og så brannen som ringte inn og meldte fra om brannen, sier Rød, og legger til at brannen ble meldt til dem klokken 01.54, sier Rød ved 110-sentralen.

Se video av slukkingen | Se bildeserie Brannårsaken ukjent

Den siste tiden er to branner påsatt i Kristiansand. Det er foreløpig ikke klart om nattas storbrann i Søgne også er påsatt.

— Vi vet ingenting om brannårsaken enda. Vi sperrer av stedet og så ser krimtekniker på det i morgen tidlig, sier innsatsleder Danielsen i Kristiansand-politiet, til fvn.no.

Like før klokken 05.00 var brannvesenet så og si ferdig med etterslukking på stedet. Etter det fvn.no erfarer så vil brannvesenet holde vakt ved brannstedet utover morgenen.

— Nå er stigebilen returnert og restverdibilen kalt ut. Dermed går jeg ut fra at de er omtrent ferdig, forteller Rød.

Se video av slukkingen | Se bildeserie

(Foto: Vegard Nekstad)