KRISTIANSAND: — Det har ikke vært mange hvileslkjær denne natta, forteller operasjonsleder Asbjørn Enoksen ved Agder politidistrikt.

Natt til søndag var preget av slåsskamper, fyll og bråk, og politiet måtte si nei til en rekke enkelthenvendelser fra publikum og utesteder.

Her er loggen:

**EYDEHAVN: Slo damer på fest

23.06** En vanskelig mann skal ha slått til damer og diverse andre festdeltagere på en fest i Strengereid. Da politiet ankommer festen, viser det seg at meldingene er en smule overdrevet. To parter hadde slåss med hverandre, og feiden ble ordnet på stedet.

**KRISTIANSAND: 14-åringer på flaska

23.53** Politiet får melding om ungdommer ved skateparken som drikker øl og "røyker diverse ting". Det er også blitt knust flasker på stedet. Patruljen melder at de har påtruffet 14- og 15-åringer med ølflasker på baklomma. Politiet tar deretter kontakt med en av mødrene til guttene, og ungdommene sendes hjem etter at de har ryddet opp etter seg.

**KRISTIANSAND: Full ved fontenen

00.01** En beruset mann ligger ved kildevannsfontenen ved CB i Setesdalsveien. Melder får ikke kontakt med vedkommende.

— Han var god og full, og klarte til slutt å stable seg på beina. Han ville tilbake til festen der han kom fra, og regnet med at kameratene ville ta vare på ham, sier operasjonsleder.

**KRISTIANSAND: Gnistret fra tom spot

00.06** Utenfor en forretning i Gyldenløves gate står en spotlight og gnistret og durte. Politiet ringer brannvesenet for å få råd, og blir enige med gårdeier om at det ikke utgjør noen brannfare å la spotlighten stå til morgentimene. Det viser seg at det er snakk om en lysbue som går over en tom pæresokkel i en utvendig lampe.

**VENNESLA: Støy og bråk fra fest

00.27** I Lerkevegen i Vennesla er det fest i en privatbolig, vinduer og dører står på vidt gap, musikken er på full vreng, og barnefamilier i området får ikke sove. Politiet reiser opp og får dempet festen.

**LILLESAND: Støy og bråk II

00.30** Det er bråk, leven og høy musikk fra en privatfest, og naboer har forsøkt å få festdeltakerne til å dempe seg. Det begynner imidlertid igjen kort tid etter. Etter litt diplomati senker freden seg.

**ARENDAL: Steinkastende ungdom

00.40** Ved en bensinstasjon i Arendal er det observert en del ungdommer som kaster stein på forbipasserende biler. Politiet reiser til stedet, men da har urokråkene flakset videre.

**KRISTIANSAND: Bråk i privathus

00.51** Det meldes om støy og bråk fra en privatfest i Kjerrheia, men politiet har ikke kapasitet til å reise opp.

**MARNARDAL: Stjal bil med nøklene i

00.59** En Toyota Corolla er stjålet fra eiendommen til eier. Bilen skal ha stått med nøklene i, og ungdommer ved glattkjøringsbanen mener de vet hvem som kan ha tatt bilen. Kjennemerket på bilen er PN 85771. **FARSUND: Slått ned i sentrum

01.00** En mann ringer politiet og forteller at han er blitt slått ned og har navnet på gjerningsmannen. Det er ikke alvorlige skader, men han har fått noe hevelse i ansiktet og på leppene. Mannen vil anmelde forholdet mandag.

**VENNESLA: Fyrverkeri, moped og traktor

01.03** Ved Skarpengland skole i Vennesla klager naboer over ståk og høy musikk og oppsending av store mengder fyrverkeri. Politipatruljen ankommer stedet for sent, men finner rester etter fyrverkeri, mopedkjøring og traktorkjøring.

**ARENDAL: Dytter jenter på gangstien

01.05** Fire ungdommer blir observert på en gangsti, og to av guttene dytter til jentene så de faller. Det ser en smule hardhendt ut, så en nabo ringer politiet. Foreldrene til ungdommene blir kontaktet, og dermed vanker det vel en liten prat ved kjøkkenbordet når de kommer hjem.

**LILLESAND: Utlendinger uønsket

01.15** Ved en restaurant i strandkanten i Lillesand blir to menn av utenlandsk opprinnelse nektet adgang, men prøver likevel å ta seg inn i restauranten. De to forstår ikke hvorfor de ikke kan komme inn, og det blir oppstuss og rabalder. Politiet må roe gemyttene.

**KRISTIANSAND: Sovnet i taxien

01.18** En drosjesjåfør har problemer med en person som har sovnet i drosjen. Enden på visa er at patruljen snakker med vedkommende og får han våken. Men så sovner han igjen, og da blir han kjørt til arresten, der han kan sove ut rusen i ro og fred.

**KRISTIANSAND: Vil inn med makt

01.21** Vaktene ved et utested i Vestre Strandgate har problemer med tre-fire personer som forsøker å bane seg vei inn på utestedet med makt. Politiet avlegger et besøk og rydder opp.

**KRISTIANSAND: Slagsmål ved Havana

01.30** Dørvaktene ved Havana ringer og melder om slagsmål på baksiden av restauranten. En patrulje dukker opp og begge kamphanene blir dimittert på stedet.

**KRISTIANSAND: Nær skallet ned på Statoil

01.34** En person ringer politiet etter å ha hjulpet en beruset person ved Statoilstasjonen på Vesterveien. Fyren er imidlertid i slåsshumør, og holder på å skalle ned den hjelpsomme forbipasserende. Forholdet vurderes anmeldt.

**RISØR: Ubuden gjest knuser vindu

01.35** I Kranveien i Risør står det en person og banker og slår på en inngangsdør, og han knuser også et vindu. Politiet rykker ut og pågriper en mann av utenlandsk opprinnelse. Mannen kan ikke fremvise noen id-papirer, og blir satt i arresten inntil han blir avhørt.

**GRIMSTAD: Skal drepe politiet

01.41** En mann på 26 år fra Fevik lager bråk i sentrum, og politiet henter ham for å kjøre ham til arresten i Arendal. 26-åringen oppfører seg svært kranglete og kommer med trusler om å oppsøke politimennene når de er i sivil, hyler ut ymse drapstrusler og andre ukvemsord. Han blir sittende i avhør utover natten.

**FARSUND: Slåsskamp i bussgata

01.52** Fem-seks personer er involvert i en slåsskamp i bussgata i Farsund. Patruljen rykker ut og pågriper en 23 år gammel mann som blir tatt med til sentralarresten i Kristiansand. 23-åringen vil bli anmeldt for ugrei oppførsel.

**KRISTIANSAND: Pisser på gata

01.59** En kvinne på 38 år ser sitt snitt til å late vannet i Vestre Strandgate. Det er ikke særlig lurt, da politiet frekventerer området på denne tiden av døgnet, og hun blir anmeldt for urinering på offentlig sted, og kan vente seg noen tusenlapper i bot.

**ARENDAL: Frolendinger i slåsskamp

02.07** Det blir meldt om slåssing ved taxiholdeplassen i Arendal. En ambulanse blir rekvirert til stedet, og en 30 år gammel mann fra Froland kjøres til legevakt. En av de involverte skal ha klappet til en yngre dame så hun blør i ansiktet. To menn på 21 og 26 år, også de fra Froland, blir anmeldt for vold.

**RISØR: Slagsmål i byen

02.12** Det meldes om et heftig slagsmål i sentrum av Risør, men slåsskjempene har slått fra seg før patruljen kommer, og er ikke å finne på stedet.

**KRISTIANSAND: Kastet mobil i bakken

02.15** En mann tar litt for hardhendt i ei jente fra Vennesla på nedre torv, og kaster mobilen hennes i bakken. Hun anmelder forholdet på lensmannskontoret i Vennesla mandag.

**KRISTIANSAND: Sparket benk i damekrangel

02.20** En 19 år gammel kristiansander sparker på søppeldunker og blomsterkasser i Festningsgata. Det viser seg at det er snakk om krangel over ei jente, og da går det utover benker og annet eksteriør. Han må sette tingene på plass etter seg før han kan gå videre.

**KRISTIANSAND: Vinglepetter i Setesdalsveien

02.23** En svært beruset mann vingler ut i gata på riksvei 9, og en bilist holder på å kjøre på vedkommende. Politiet dukker opp og kjører vedkommende til taxiholdeplassen, der han må vente en stund på taxi hjem.

**TVEDESTRAND: Pc-tyveri fra skole

02.22** Ved en videregående skole i Tvedestrand går innbruddsalarmen, og det viser seg at tyver har stjålet et stort antall pc-er fra stedet. Politiet går gjennom bygningen med vaktmester og inspektør, og skaffer seg oversikt over hva som er borttatt.

**KRISTIANSAND: Slagsmål ved McDonalds

02.26** Det meldes om fullt gateslagsmål utenfor McDonalds i Markens gate. Når patruljen kommer fram, er det helt rolig på stedet.

**GRIMSTAD: Slåsskamp i Storgata

02.31** En helg gjeng barker sammen i full slåsskamp i Storgtata. Det har vært en konflikt mellom flere personer, som ironisk nok begynte på utestedet Happy Time. Det er mye hyling og skriking, men politiet får spredt folkemassen og de involverte roer seg ned.

**KRISTIANSAND: Masseslagsmål

02.36 Masseslagsmål utenfor Havana i Tollbodgata**

KRISTIANSAND: **Høy musikk på fest

02.41** Politiet må roe ned forsamlingen på en privatfest, da støynivået er omvendt proporsjonalt med naboenes ønskenivå.

**KRISTIANSAND: Slåssing utenfor Leopold

02.40** Det bryter ut ny slåsskamp utenfor utestedet Leopold i Vestre Strandgate. Politiet blir tilkalt, og folk roer seg.

**GRIMSTAD: Beruset kvinne vil kjøre bil

02.43** En kvinne ønsker å kjøre fra en privatbolig med barnet sitt, men blir holdt igjen, da hun er beruset og ute av stand til å kjøre bil. Politiet ordner opp på stedet.

**GRIMSTAD: Banket av ukjente

02.45** En person har fått bank av ukjente gjerningsmenn. Litt senere ringer han politiet og klager på at han ikke har fått noen hjelp, og politipatruljen reiser til brannstasjonen, der han skal sitte. Men da politiet kommer frem, finner de ingen.

**KRISTIANSAND: - Kom fort han er slått ned

Men han var ikke slått ned**

**KRISTIANSAND: Kuttet med beltespenne

02.40** Utenfor Leopold oppstår det på ny en slåsskamp. En 24 år gammel kristiansander har fått et kutt over øyet og en kamerat av ham er banket opp. Begge blir tatt med til legevakt. Ingen av dem er imidlertid interessert i å fortelle hvem som har gjort det, men det blir brakt på det rene at kuttet er påført under et slag med en beltespenne. Men ingen av guttene tør å anmelde noen for volden.

**GRIMSTAD: Godt beruset polakk bak rattet

02.30** Politiet stanser en polskregistrert Ford, og det viser seg at føreren er godt beruset. Han blir tatt med til legevakta, og etter konferering med politijurist settes han i arresten, inntil han kan bli avhørt.

**ARENDAL: Pimpet øl på brygga

02.30** En kar som nettopp har fylt 20 år tar seg en bayer på Langbrygga i Arendal. Men politiet ser ham, og det ender med en anmeldelse for drikking på offentlig sted.

**GRIMSTAD: Aggressiv gjest

03.00** En mannsperson lager kvalm ved utestedet Rivalen i Juskestredet. Han er en smule hissig da patruljen ankommer, men roer seg. Litt senere blir imidlertid karen påtruffet av samme patrulje i sentrum, og det ender med at han får en anmeldelse for usivilisert oppførsel.

**KRISTIANSAND: Knust vindu

03.00** Noen har knust et vindu på 80 x 100 cm i en frisørsalong i Skippergata midt i nattens mulm og mørke. Men jammen meg kommer ikke glassmesteren og tetter vinduet med én gang.

**KRISTIANSAND: Frastjålet veske

03.41** En 26 år gammel kvinne blir frastjålet vesken sin mens hun prøver å roe ned et par slåsskjemper i Tollbodgata. I veska hadde hun mobiltelefon, kort og lommebok. 26-åringen er fra Oslo, og vil anmelde tyveriet når hun kommer hjem til hovedstaden.

**KRISTIANSAND: Sovnet i Markens

03.44** Utenfor Scandic Hotel i Markens gate ligger en person og sover utenfor på gata. Det var nok plass til ham i herberget, men han har sovnet fordi han er overstadig beruset. Politiet velger å kjøre ham hjem.

**LINDESNES: Fant rifler i rundkjøringa

03.50** En person fant to rifler med kikkertsikte liggende i rundkjøringa på E 39 ved avkjøring til Vigeland. Politiet tar med seg de to jaktriflene for å se om de kan finne ut hvem som eier dem. Foreløpig er det et mysterium hvordan våpnene har havnet i rundkjøringa.

**KRISTIANSAND: Skakk fyr på rutebilen

04.47** En drosjesjåfør melder om en person som ligger utenfor busslomma og sover. Patruljen dukker opp og får halt vedkommende inn i bilen. Mannen er en smule skakk, så politiet befordrer ham dit han normalt tar døgnhvile.

**LILLESAND: Åpent vindu

05.12** I Havnegata i Lillesand får politiet melding om et åpent vindu i andre etasje av en bygning. Politiet har ikke kapasitet til å sjekke det ut. Dermed kan det fortsatt være trekk i rommet innenfor.

(Foto: Ernest Boswarva) **ARENDAL: Bil i grøfta

05.46** En personbil er funnet etterlatt i grøfta ved Reiersøl. Ingen personer var tilstede ved bilen da politiet ankom. Bilen har mindre skader, men det er kraftige bremsespor på stedet. Politiet har ikke lykkes med å få tak i bileier.

**KRISTIANSAND: Hjem i soloppgang

05.52** Fra Tollbodgata i Kristiansand blir en sliten kar transportert hjem av politiet, da han er relativt påseilet.

**SØGNE: Fyllekjører innbrakt

05.59** En polititjenestemann i sivil har kommet over en beruset bilfører ved Stousland i Søgne, og en patrulje henter vedkommende, en mann på 22 år fra Søgne.

**ARENDAL: Nachspiel på hell

06.49** Fra østre gate i Arendal meldes det om høy musikk, men da patruljen kommer, er nachspielet på hell. Det ender med en advarsel fra lovens lange arm.

**ARENDAL: Kottbrann

07.11** I Gullsmedhaven i Arendal kommer det inn melding om brann ved syv-tiden om morgenen. Det er ingen personer i boligen, og brannen blir slukket etter kort tid. Det ser ut som det kan ha begynt å brenne i et kott, og muligens er en lampe årsaken til brannen.

**MANDAL: Kjøring uten førerkort

08.10** Politiet får melding om en bil som har stanset midt i veien. En 38 år gammel mandalitt står bøyd over kjøretøyet og erkjenner at han har fått uoverstigelige tekniske problemer. Han erkjenner også at han ikke har gyldig førerkort, og blir anmeldt.

**KRISTIANSAND: Tagget klubbhuset

08.49** Torridal Idrettslag oppdager på morgenkvisten at det er blitt griset til med tagging på flere dører i klubbhuset.

**RISØR: Kuer i veien

09.05** Ved Fianesvingen i Risør får politiet melding om to kuer som går langs veien. De ble observert gående på gangstien, så det er antagelig kultiverte kyr det er snakk om.

**GRIMSTAD: Innbrudd

11.08:** Ubudne gjester har tatt seg inn i en kantine på Dømmesmoen i Grimstad. Ifølge operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt ble både projektor og et musikkanlegg stjålet, men det er så langt uvisst hvordan tyven har tatt seg inn.

**KRISTIANSAND: Husbråk

12.39:** Høy musikk ødela søndagsroen i Henrik Wergelandsgate. Politiet kjørte til stedet og gjenopprettet roen.

**GRIMSTAD: Husbråk

14.58:** Politiet fikk melding om husbråk på Sandvand, og ryddet opp.

**BYGLAND: Kjørte uten skilter

15.32:** En person kjørte uregistrert moped og ble anmeldt for forholdet.

**GRIMSTAD: Drivstofftyveri

16.16:** I løpet av natta har tyver stjålet 150 liter diesel fra en parkert lastebil på Sandvandheia i Grimstad.

**KRISTIANSAND: Ruteknusing

18.00:** Fire ruter er i løpet av natta blitt knust i et aktivitetshus i Nordre hovedgårdsvei i Vågsbygd.

KRISTIANSAND: Slått ned

Politiet var like før klokken 19 på rutebilstasjonen i Kristiansand etter melding om tumulter mellom flere personer av rumensk opprinnelse. En person skal ha blitt banket opp og ble kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand for behandling.