KRISTIANSAND: — Det som er viktig er at et så stort bygg som vi har, krever vedlikehold og når vi ikke får noe støtte så havner vi i bakevja, og det er vi ikke fornøyd med, sier direktør ved Stiftelsen Arkivet, Aslak Brekke, til fvn.no.

  • Vi hadde et betinget håp om to millioner til for å ta unna vedlikehold på bygget. Nå henger vi etter, konstaterer Brekke.

Regjeringen bevilget i dag totalt 6,4 millioner kroner til Stiftelsen Arkivet i Kristiansand. Det store bygget på Vesterveien i Kristiansand krever vedlikehold og med dagens bevilgning frykter Brekke at Stiftelsen blir hengende etter.

I tillegg til å søke om større økonomisk støtte enn det som ble tildelt, søkte også Stiftelsen om en såkalt abm-stilling ved Arkivet.

— Vi søkte også om en abm stilling, for å levere varige løsninger på arkiv, bibliotek og museum. Det fikk vi ikke, så det er vi heller ikke fornøyd med, sier Brekke til fvn.no.

Stiftelsen Arkivet har et av landets største biblioteker som ikke er gjort tilgjengelig for allmenheten fordi det ikke finnes nok midler til det.

  • På den ene siden så har vi midlene til å opprettholde aktivitetene, men ikke penger til vedlikehold, sier Brekke, som frykter at Stiftelsen nå må begynne å bruke av kunnskapskronene til vedlikehold.

Det vil i så fall få konsekvenser for kommende prosjekter og aktiviterer ved Arkivet.

— Vi hadde et håp om mere, sier Brekke og legger til:

  • Men nå er ikke siste ord i denne saken sagt riktig enda.