**Les også:

Eks-samboer: — Var redd han skulle drepe meg også** | 25-åring drapssiktet etter likfunn | Naboen slått ihjel - stuet vekk i soveromskottet | Skal ha vist frem mobilbilder av den døde|Fant mobiltelefon i halsen til drapsoffer

ARENDAL: - Jeg ble ganske lettet da de kom. Da skjønte jeg at jeg endelig fikk hjelp til å få sagt i fra om hva som hadde skjedd, sa 25-åringen i retten i dag.

Da rettsaken mot 25-åringen begynte i Aust-Agder tingrett mandag, forklarte tiltalte hvordan han forsøkte å varsle både familie og venner om at han hadde drept naboen. Men verken moren eller samboeren hennes trodde på 25-åringen.

Det var først da han fortalte om drapet til en venninne at liket i kottet ble oppdaget. Venninnen varslet politiet, og dermed ble det aksjonert mot boligen i Parkveien i Arendal. Dette skjedde litt over to uker etter at 45-åringen ble drept.

— Det tok ikke lang tid før politiet kom, sa 25-åringen.

I retten spurte tiltaltes forsvarer om han angrer på det som han gjorde.

— Angeren er veldig stor, svarte 25-åringen.

Tiltalte sa også at han har tenkt mye på de etterlatte etter at han drepte 45-åringen.

25-åringen erkjente seg skyldig i Aust-Agder tingrett i dag, og forklarte hvordan han drepte naboen.

— Jeg holdt ham nede med hendene først. Så tok jeg et tau over halsen hans. Jeg slapp noen ganger, men til slutt klemte jeg til for siste gang, sa 25-åringen.

Mannen har gitt en noe annerledes forklaring i tidligere avhør, men i retten sa han seg enig i statsadvokatens framstilling.

I retten fortalte 25-åringen også at han drepte naboen fordi tiltalte følte 45-åringen var svært kontrollerende.

— Jeg ville bare ha ham til å slutte å kontrollere meg, sa 25-åringen.