TRONDHEIM/KRISTIANSAND: — Dette er fantastisk, sier programleder Bjørn Sture Aas.

Til inntekt for tv-aksjonen og Blå Kors auksjonerer Aas og resten av redaksjonen i NRKs radiokanal for unge, mP3, bort en festaften - med seg selv som hovedingrediens. Budgiverne kan være privatpersoner, firmaer eller organisasjoner, og den mest ivrige budgiveren så langt har vært Arild Bulis Quartfestivalen.

Les også: Vil auksjoneres bort

Dermed kan den utflyttede kristiansanderen, sammen med sine radiokollegaer i NRK mP3, bli den første som lanseres som klare foran neste års Quartfestival.

Quart - og et ungdomslag fra Bergen

  • Det er jo en drøm å kunne delta på Quart, og også flott være den første artisten som blir sluppet ut av sekken, sier en fornøyd Aas til fvn.no.

Fredag kveld er det et bud fra Quart på 6800 kroner som er det ledende budet, etter at Quart og et ungdomslag fra Bergen - Corrsfever - har knivet hardt om å ha det ledende budet det siste døgnet.

— Jeg hadde på forhånd ingen peiling på hvor mye penger folk ville være villige til å gi, men det er klart jeg ville blitt skuffa om vi bare fikk inn en tier, sier initiativtaker Aas.

Førstkommende søndag går NRKs årlige tv-aksjon av stabelen, og årets aksjon er til inntekt for Blå Kors sitt arbeid blant barn som lider under voksnes rusmisbruk. Budrunden om mP3-gjengen avsluttes søndag kveld.

Beach-konsept

Arild Buli sier til fvn.no at han er med på budrunden fordi pengene går til en god sak. Samtidig regner han med at mP3-gjengen vil passe godt inn i beach-delen av Quart.

— Ja, nå lager vi jo en litt anderledes Quart enn før. Tekno ville ikke hatt noe i tidligere festivaler å gjøre, men nå vil dette gli rett inn, mener Quart-generalen.

- Hvor langt er du villig til å gå rent budmessig?

— Vi blir med en god stund til, vi har mye igjen av bookingbudsjettet, humrer Buli.

Følg auksjonen her