HØVÅG: — Vi fikk melding om at kvinnen var blitt ranet av to personer med pistol i butikken Indre Årsnes Dagligvare i Høvåg, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Arne Arnesen, til fvn.no.

Politiet fikk ransmeldingen klokken 20.09 mandag kveld. Den kvinnelige ansatte var alene i butikken da ranet skjedde like før butikkens stengetid klokken 20. - Ranerne hadde en pistol og fornærmede ble tapet på hender og føtter, sier Arnesen.

Kvinnen ble etter ranet tatt hånd om av politiet, og viste mandag kveld stedet hvor ranet skjedde.

  • Det som er viktig nå er å ta vare på den ansatte og tilby henne den hjelpen hun måtte trenge. Håpet er å få henne så fort som mulig i avhør for å få flest mulig opplysninger om ranet, sier Arnesen.

Politiet har så langt fått et foreløpig signalement av ransmennene og etterlyser nå tips i saken. Så langt har ingen vitner meldt seg for politiet.

Gjerningsmann en:

*ca. 25 år

*175-180 cm høy

*norsk utseende

  • snakket kristiansandsdialekt

*var iført mørke klær

Gjerningsmann to:

*ca.25 år

*utelandsk utseende

***170-175 cm høy

iført brun hettegenser*

Ransmennene forlot stedet med sigaretter og penger i en plastikkpose som hadde en rød påskrift. Ransbeløpet er foreløpig ukjent. Tirsdag morgen var ransmennene fremdeles på frifot.

- Ingen er så langt pågrepet i forbindelse med ranet, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt tirsdag morgen.

Har sikret spor

  • Vi har sikret åstedet og har teknikere på stedet, sier Arnesen, som har satt store ressurser inn i jakten på gjerningsmennene.

Like før klokken 22 kunne kriminaltekniker ved Agder politidistrikt, Gunnstein Kallhovd, opplyse om at politiet har sikret spor i saken.

  • Spor er sikret og de tekniske undersøkelsene er nå avsluttet, sier Kallhovd, til fvn.no.

Politiet kan ikke se bort fra at ransmennene kom med båt til dagligvarebutikken som ligger like ved sjøen i Høvåg. I 2004 stakk en raner av i båt etter å ha ranet Sparebanken Pluss for 58.000 kroner.

— Vi er usikker på hvordan de kom og hvordan de forlot stedet, sier Arnesen, som etterlyser tips i saken.

  • Det er ikke hørt noen bil på stedet utifra de opplysningene vi har fått.

Politiet sikret seg sent mandag kveld opplysninger fra innehaveren av butikken. Butikken som ble ranet har foruten butikkdel også Post i butikk, men det skal etter det fvn.no erfarer være usikkert om denne omsetningen skal være tatt.

Politiet er væpnet og hunder er satt inn i jakten på ransmennene mandag kveld. Foto. Vegard Nekstad.

Væpnet politijakt

Politiet er væpnet i jakten på ransmennene og sjekker i kveld både personer og kjøretøy i Høvåg-området.

— Vi ha reist ut til stedet med det vi har av mannskaper, og satt i gang kontroll på stedet.

- Hvor mange patruljer har dere ute i kveld?

  • Jeg har ikke lyst til å gå ut med for mange detaljer, men vi har nok folk, svarer Arnesen.

Én hundepatrulje ble raskt satt inn i sporsøk i nærheten av butikken. I tiden etter ranet hadde politiet stasjonert ut patruljer for å sjekke trafikken mot Kristiansand og Lillesand. I tillegg deltok både uniformerte og en sivil patrulje utenfor butikken som ble ranet.

Securitas har tatt om overvåkningsvideoen.

— Det er kommet frem at det er overvåkningsvideo på stedet, og vi håper at vi kan få noe ut av det også, sier Arnesen.

Innsatsleder Freddy Larsen opplyste til fvn.no mandag kveld at politiet ville fortsette søket etter gjerningsmennene utover natten.

Tirsdag morgen opplyser operasjonsleder Steinsland at letingen ble avsluttet ved 24-tiden.

- Selve den fysiske biten ble avsluttet ved midnatt. Etter det ble det kun gjort litt etterarbeid, sier Steinsland.

Store styrker er satt inn i jakten på de to ransmennene som ranet en kvinnelig ansatt ved Indre Årsnes Dagligvare med pistol mandag kveld. Foto: Vegard Nekstad