KRISTIANSAND: Fvn.no skrev i går om en bil som snek seg bak bussen ved bomstasjonen på Bjørndalssletta i Kristiansand for å slippe å betale ti kroner. Representanter fra både Bussen AS og Kristiansand Bompengeselskap mente hendelsen var relativ sjelden.

Det får Tore Håland fra Grimstad til å reagere.

— Jeg opplever flere ganger i måneden at jeg får biler helt opp i «ræva» på lastebilen min og de følger meg helt igjennom bomringen for å spare 10 kroner. Dette er galskap. Hvis jeg bremser bare litt, så smeller det, sier Håland.

Lastebilsjåføren kjører fra Arendal til Kristiansand og tilbake igjen hver morgen. Det er ikke bare ved bomstasjonen på Bjørndalssletta han har opplevd bomsnikere.

— Det hender begge veier, sier han, og sikter til bomstasjonen ved Grimstad.

Har du en bomstasjon-historie du vil dele med fvn.nos lesere? Send oss en e-post !

Les også: Utspekulert bomsniker på Bjørndalssletta

Han legger ikke skjul på at han synes det er svært ubehagelig, og beskriver episodene slik:

— Jeg vet jo med en gang hva det dreier seg om. Det lyser opp noe vanvittig i speilet, og da er det noen som kjører veldig nærme. Jeg skrur på rygge-tv og ser at de ligger dønn oppi «raua». Jeg tør selvfølgelig ikke å bremse. For alt jeg vet kan det sitte familiefedre der med unger som skal leveres på barnehagen, sier han, og fortsetter:

— Jeg blir presset til å kjøre fort, holde stø kurs, og ikke bremse. Hvis noe skulle ha skjedd foran og jeg må bremse, kan det skje en forferdelig ulykke som kan bli katastrofal. Det er helt forferdelig at de holder på med det for å spare 10 eller 25 kroner. De sniker med livet som innsats, sier han.

38-åringen mener det kun er én måte å løse problemet på:

— Bilene må fotograferes bakfra, sier Tore Håland.

Kjell Riseng i Kristiansand Bompengeselskap uttalte i går at de skal begynne å ta bilder også bakfra når de nye bomsatsene innføres til neste år.

SNIKER: Eivind Moland knipset i går morges denne bilen som snek seg bak bussen rundt bomringen på Bjørndalssletta i Kristiansand. Foto: Eivind Moland