EVJE OG HORNNES: Odd Helge Liestøl og Øystein Moi har i flere år gitt folk oppover Setesdalen nyheter og innblikk i det som skjer. Nettavisen deres, Moisund.com, skal fortsatt bestå, men får selskap av søsterpublikasjonen Moisund avis.

– Vi er rundt å henter nyhetene selv og er i den situasjonen at vi blir nedringt av tips og sliter med å få tiden til å strekke til, sier en av de to mennene bak "mediehuset" på Moisund, Odd Helge Liestøl, til fvn.no.

Basarer og happenings

Avisen skal komme hver måned, gis ut i et opplag på 4000 eksemplarer og omtales av initiativtakerne som et månedsmagasin for Dalstroka Innanfor.

– Vi reiser ikke ut på ulykker, men skriver om alt fra basarer til bygdesamfunnet og større happenings omkring. Vi prøver å være kjapt ute og har både nyheter på nettet og video som legger ut fra litt større hendelser, sier Liestøl.

Planen er at neste utgave skal komme i slutten av august. Deretter skal avisa komme hver måned.

Bruker ett årsverk på hobbyen

De to mennene bak avisa jobber uten lønn og anslår at de bruker rundt ett årsverk på hobbyen. På dagtid har begge vanlige jobber. I fremtiden er imidlertid håpet å kunne tjene noen kroner på avisa.

– Hvordan har annonsesalget vært i disse nedgangstider?

– Det har aldri vært nødvendig å reise ut for å selge. Enkelte har kjøpt annonse helt fram til nyttår, sier Liestøl.