LILLESAND: – På grunn av tilstanden til offeret kan han tidligst avhøres tirsdag, sier politijurist Unni Guldberg til Agderposten.

— Tvang seg inn

Det var mandag morgen mannen meldte fra til en kjenning om at noen i løpet av natta hadde trengt seg inn i huset hans, og skutt ham i en fot.

— Han har fortalt, til naboen som hjalp ham, at maskerte menn slo inn inngangsdøren hans og overfalt ham. Han ble skutt i låret og slått. Det skal være avfyrt flere skudd i boligen, sier Guldberg.

Internt oppgjør

Den skadde mannen er en kjenning av politiet, og politiet utelukker derfor ikke at episoden kan være et oppgjør i et belastet miljø, skriver Agderposten.

Først flere timer etter skuddene falt klarte mannen å komme i kontakt med nærmeste nabo. Gjerningsmennene fikk dermed svært stort forsprang på politiet.

– Det er svært lite vi kan si om denne saken ettersom offeret ikke er avhørt. Vi håper jo selvsagt at han kan være med på å kaste mer lys over hendelsen, sier Guldberg til Agderposten.

Ifølge Guldberg slepte den skuddskadde mannen seg flere hundre meter for å få hjelp. Naboen kjørte ham til Sørlandet sykehus Arendal, hvor han ble operert mandag.