OSLO: Den 33 år gamle kristiansandskvinnen ble dømt sammen med to andre kvinner. Retten fant det bevist at 33-åringen, fra august 2006 til våren 2007 fremleide opp til tre leiligheter i Oslo til kvinner som brukte leiligheten til prositusjon, skriver agderposten.no.

«Minst en av leilighetene leide hun ut selv, de andre leilighetene leide hun enten ut selv eller innkasserte leie fra de prostituerte på vegne av andre, ikke identifiserte personer, og medvirket således til at de ble leid ut til prostitusjon. Den enkelte prostituerte betalte 4-5.000 kroner i måneden i husleie, og i perioder var det opptil 40 kvinner som bodde i leilighetene,» heter det i dommen fra Oslo tingrett.

I tillegg til en fengselsstraff på ni måneder, må kvinnen finne seg i inndragning av 600.000 kroner. Dette skal være penger kvinnen har tjent på å leie ut leilighetene.

Under rettsaken ble det avdekket at de prostituerte kvinnene som leide leilighetene, hadde prostituert seg for å kunne betale bakmenn. Bakmennene skal ha krevd dem for penger for en transport fra Nigeria til Spania to år i forveien.

Før avreise fra Nigeria skal kvinnene ha blitt tatt med til en heksedoktor. Der ble de utsatt for et trolldomsritual.

«Under ritualet hos heksedoktoren ble det ofret en kylling. De drakk så noe som ble blanda ut til dem og de måtte gi fra seg noe blod, negler, hår og undertøy. I denne seremonien måtte de også gi et høytidelig løfte om å betale tilbake 50.000 – 80.000 euro som det skulle koste å få dem til Europa,» står det i dommen.