FROLAND: Natt til onsdag ble de siste fastboende i Mykland og nordgående veier evakuert på grunn av skogbrannen.

— Det ble besluttet å kjøre inn og be om evakuering klokken 00.30 i natt, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt.

De det gjaldt var blitt varslet tidligere på kvelden om mulighetene for evakuering, og klokken 01.44 var hele grenda evakuert.

— Dette er helt vannvittig, og en forferdelig situasjon, sier en tydelig preget ordfører i Froland like før klokken 20 tirsdag kveld.

Les også:

Flere hytter tatt av brannen

Røyklagt fra Froland til Kragerø

Her røyklegger Froland-brannen deler av Aust-Agder

Kriseberedskap

Kommunen er satt i kriseberedskap, og tirsdag kveld jobber lege, sykepleiere, kommunalt ansatte og frivillige med å registere alle de evakuerte beboerne.

— Vi må ha alle navn på plass slik at vi er sikre på at ingen er igjen i husene, opplyser Pedersen til fvn.no.

Mange av de fasboende i Mykland er så langt evakuert til ungdomshuset i sentrum av tettstedet. Ifølge ordføreren er dette i hovedsak alle som bor i området rundt sentrum. Foreløpig er det ikke aktuelt å evakuere flere beboere i nærliggende områder.

Klarer ikke se - Brannen sprer seg ganske fort nå. Det blåser opp i kuling, og brannvesenet har vanskeligheter med å se hvor de skal slukke. Røyken er så tett at det nesten ikke er sikt. De klarer ikke å se flammene. Det gjør det fryktelig vanskelig, sier Pedersen.

Han ønsker å berømme både brannfolk, politi, sivilforsvar og frivillige.

— Alle gjør en kjempeinnsats. De jobber for livet, sier Pedersen.

Bistand fra Gjerstad Ordføreren har ikke oversikt over hvor mannskaper som jobber med å slukke flammene. Tirsdag kveld har brannvesenet i Froland bedt om bistand fra et brannlag i Gjerstad.

— Brannvesenet sier det er nok mannskaper på plass slik brannen er nå.

Kirken reddet Tirsdag ettermiddag var det en periode stor frykt for at kirken i sentrum av Mykland kunne bli flammenes rov. Denne er nå sikret.

— Kirken er sikret i alle bauer og kanter. Det står masse brannfolk i ring rundt den, sier Pedersen.

Ved 19.30-tiden tirsdag kveld melder Agderposten at en bolig og en låve i Mykland skal ha blitt tatt av flammene.