KRISTIANSAND: — Kristiansand kommune beklager at han fikk tildelt en leilighet som ikke var ferdig istandsatt. Dette har vi beklaget overfor Oddleif Halvorsen, og gjort det klart at vi gjør det som er mulig, sier fungerende helse- og sosialdirektør Elizabeth Engemyr i Kristiansand kommune til fvn.no.

Fædrelandsvennen skrev lørdag om den kreftsyke mannen som omsider var blitt tildelt serviceleilighet i Kristian 4des gate. Da han kom med flyttelasset fredag, ble han møtt av en illeluktende og uferdig leilighet.

Les også: Kreftsyk fikk uferdig leilighet

Forrige eier omkom i brann

I ettermiddag møttes kommunen, boligtjenesten, Kristiansand eiendom, Halvorsen og hans representant for å løse opp i leilighetssaken.

Den forrige beboeren i leiligheten omkom i en tragisk brann ved påsketider, og siden den gang har leiligheten ikke vært bebodd. Engemyr forteller at forsikringsselskapet KLP skulle pusse opp leiligheten.

— Forsikringsselskapet KLP skulle ferdigstille leiligheten. Vi hadde fått dato for ferdigstillelse, men det arbeidet ble ikke gjort. Vi har lært at vi må kontrollere at arbeidet er gjort når andre har ansvaret, sier Engemyr.

Endrer rutinene

Som følge av glippen endrer kommunen nå rutinene. Tidligere har kommunens vaktmestre kontrollert leiligheter hvor det har foregått oppussingsarbeid, men bare i de tilfellene hvor kommunen selv har hatt ansvaret. I fremtiden vil også leiligheter hvor forsikringsselskaper har hatt ansvaret bli kontrollert av kommunen.

Førstkommende fredag kan Halvorsen være på plass i sin nye leilighet i Kristian 4des gate.

— Vi vil ferdigstille leiligheten så fort som mulig. Halvorsen har nå fått et valg om han vil ha denne leiligheten eller en annen leilighet. Det er opp til han, men flytter han til denne leiligheten vil den være klar fredag, forteller Engemyr.

Den kreftsyke 65-åringen hadde ordnet med flyttehjelp sist fredag. Når han omsider får flytte inn i sin nye leilighet lover kommunen å hjelpe til.

— Vi har en god dialog med Halorsen. Vi har gjort feil og vil ordne ordentlig opp, sier fungerende helse- og sosialdirektør Engemyr.

Les også: Kreftsyk fikk uferdig leilighet