MANDAL: ­ Etter branntekniske undersøkelser kan vi konkludere med at arnestedet er i en avfallsdunk som stod inn til veggen, forteller politistasjonssjef Bjart Gabrielsen.

I denne avfallsdunken var det fem engangsgriller, og det er en av disse som har antent bygget.

Da brannen var godt i gang, meldte tre russegutter seg for politiet på stedet og fortalte at de hadde brukt en slik grill på stranden som ligger like ved. – Men de sier at de hadde slukket den grundig ved å ha grillen i sjøen først, sier Gabrielsen.

Han er uansett imponert over at guttene sa i fra selv. – Fordi det var fem griller i dunken, er det ikke mulig å si hvem av dem som er årsaken til brannen, sier Gabrielsen.

For seilforeningen er brannen selvsagt trist, men aktivitetene vil fortsette mer eller mindre som før. ­– Vi skal fortsette å avvikle kurs og slikt, sier kasserer Anita Solaas.

Hun sier bygget er fullverdiforsikret og antar at det skal gå greit å få det bygget opp igjen.

Solaas sier at de har vært plaget av engangsgriller før. – For et par år siden hadde noen etterlatt en varm grill på plattingen til seilerhuset slik at det brant hull tvert igjennom. Heldigvis var det regn slik at det ikke tok til å brenne. Så heldig var vi ikke denne gang, konstaterer hun.