SONGDALEN: — Det har vært endel som har meldt seg, og vi har hatt samtaler med dem, opplyser etterforskningsleder Anniken Qvale ved Spesialenheten for politisaker til fvn.no.

I alt 12 vitner har meldt seg for politiet. Etterforskerne ved Spesialenheten gikk tidlig ut og etterlyste vitner til forfølgelsen hvor en år 36 år gammel mann omkom 28. april i år.

  • Vi gikk ut dagen etter, og da var det mange som meldte seg, og det er veldig positivt, sier Qvale.

Tre etterforskere fra Spesialenheten for politisaker jobber nå med å finne ut om politiet gjorde noe straffbart da en 36-åring omkom etter en politijakt mandag.

Les også: — Politiet kjørte i 100 km/t gjennom rundkjøringen

Vitneavhørene ble foretatt av Spesialenheten i forrige uke.

Ifølge vitner fvn.no var i kontakt med etter dødsulykken forfulgte politiet den omkomne bilføreren med høy fart og sirener gjennom Nodeland sentrum.

  • Det kan jeg bekrefte, men om det var hele veien eller av og på, har jeg ikke oversikt over, sier Qvale.

Av hensyn til 36-åringens pårørende ønsker ikke etterforskningslederen å si noe om hva som hva årsaken til at politiet ønsket å stoppe 36-åringen.

  • Årsaken vil vi gå ut med når etterforskningen er ferdig, svarer hun.

Har rekonstruert kjøreruten

Spesialenheten har sammen med de to polititjenestemennene, som forfulgte 36-åringen, også rekonstruert den aktuelle kjøreruten.

Jakten startet på østsiden av Nodeland sentrum, da politipatruljen ville snakke med mannen. Ulykken skjedde om lag ni kilometer fra Greipstad kirke, ved Birkelandsvatnet. Der kjørte den 36 år gamle bilføreren av veien like over en bakketopp, og traff et tre. Han ble bekreftet omkommet på stedet.

Les også: Etterforsker dødsulykke etter politijakt Nå avventer Spesialenheten obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt og krimteknisk rapport fra åstedet.