RISØR: — Jeg fikk høre om det i dag tidlig, og synes det er hyggelig, sier ordfører i Risør, Knut Henning Thygesen i partiet Rødt til fvn.no.

Se kronsprinsparets hytte fra lufta

Thygesen vil ikke kalle seg noen rojalist, men har allerede sendt melding til kronprinsparet om at de er hjertelig velkommen i Risør. Han er ikke i tvil om hva det er som kan ha fått kronprinsparet til å velge Risør som sitt nye feriested.

Les også: Kronprinsparet kjøpte øyperle i Risør

Trehus, kunst og kultur

— De har fått en plassering som er ganske unik, og jeg regner med at trebebyggelsen i Risør samt kunst og kultursatsingen er slike ting som kronprinsparet setter pris på, sier Thygesen og påpeker at Risør egner seg ypperlig til seiling.Fritidseiendommen "Flatholmen" ligger ytterst i havgapet, noe også Risør gjør, forteller ordføreren.

I tillegg tror Thygesen at Risør er et fint bindeledd mellom Oslo og Kristiansand.

Også daglig leder ved Risør turistkontor er svært glad for kronprinsparets valg av sted.

Marita Thomseth er både overrasket og glad over nyheten om at kronprinsparet har kjøpt fritidseiendom i Risør. Foto: Arkiv

— Overrasket og glad

  • Jeg ble veldig overrasket og veldig glad, sier Marita Thomseth til fvn.no.

Hun trodde ikke kronprinsparet ville velge Risør etter at de var å så seg om etter aktuelle fritidseiendommer i Kristiansand.

Thygesen legger ikke skjul på at de nye hytteeierne vil gi byen et økt fokus og et rykte som et attraktivt sted å bo, og får støtte av Thomseth:

  • Det er helt klart at dette setter Risør på kartet. Det er veldig god pr. Spesielt når det gjelder det å velge et sted med kvaliteter. Når de kongelige velger Risør så sier det jo at det er flott her, sier Thomseth.

Hun har venner som bor like ved kronprinsparets nye hytte og beskriver stedet som idyllisk og vakkert.

- Setter Risør på kartet

  • De har valgt et flott sted. Det er veldig vakkert. Det er himmel og hav og svaberg.

- Så du regner med litt ekstra pågang nå utover sommeren?

— Ja, og det har det vært hele tiden. Det er jo en bombe dette her, ler Thomseth.

Ordfører Thygesen håper Risør også blir en aktuell plass for de som ønsker et fast sted å bo.

  • Det som er viktig for oss er at Risør får et fokus som et attraktiv sted. For oss er det hyggelig med besøkende og hyttefolk, men også med folk som bor her hele året, sier Thygesen.