KRISTIANSAND: Fagforbundet Kristiansand sendte like før helgen melding til rådmannen i Kristiansand kommune om at 434 ansatte vil bli tatt ut i streik om det ikke blir enighet i forhandlingene mellom Fagforbundet og Kommunesektorens interesse-og arbeidsgiverorganisasjon (KS).

Personell i administrasjonen, vaktmestere, teknisk personell og parkeringsvakter er noen av gruppene ansatte som blir tatt ut om det blir streik.

Spesielt kraftig vil teknisk sektor i kommunen bli rammet. 200 av de ansatte innenfor sektoren vil bli rammet, bekrefter fylkesleder Roy Gyberg i Fagforbundet overfor fvn.no.

— Tas byråkratiet ut i streik?

  • Hovedsaklig er det ansatte i sentraladministrasjonen som rammes, men også del av administrasjonen innenfor de forskjellige enhetene.

Ved en streik vil helse- og sosialtjenesten rammes i mindre grad. Andre viktige deler av samfunnet kan imidlertid rammes kraftig.

— Blant annet operatører ved vannverket tas ut, men det gjort uttak som sikrer det grunnleggende funksjoner sikkerhetsmessig, sier Gyberg.

Foruten ansatte i Kristiansand kommune vil ansatte i flere kommunale foretak kunne bli tatt ut. I første omgang dreier det seg om ansatte i Kristiansand Parkeringsselskap, Kristiansand Boligselskap og Renovasjonsselskapet for Kristiansandsregionen.