KRISTIANSAND: Av de i alt 1429 ledige i Vest-Agder, er det 750 kvinner og 679 menn.

— Økningen fra 1,6 prosent ledighet forrige måned skyldes normale sesongvariasjoner, og trolig vil ledigheten falle noe utover høsten, skriver direktør for NAV Vest-Agder, Elisabeth Blørstad, i en pressemelding.

Godt arbeidsmarked

Det er fortsatt godt arbeidsmarked i Vest-Agder. I august ble det utlyst 762 nye ledige stillinger. Dette er åtte prosent mer enn i samme måned i fjor, og like mange som i forrige måned. Det siste året har arbeidsledigheten i Vest-Agder gått ned med 14 prosent. Dette er det samme som i Hordaland. Bare Buskerud har en større nedgang med 19 prosent.

Aust-Agder og Oppland er de eneste fylkene med en oppgang i ledigheten siden august i fjor. Der har ledigheten økt med henholdsvis tre og fire prosent.

Økning av antall ledige innen bygg og anlegg

Det er 106 helt ledige innen bygg og anlegg i Vest-Agder, og det er en økning på 12 personer fra samme tid i fjor. I følge pressemeldingen er dette den eneste gruppen også på landsbasis der antallet ledige har økt sammenlignet med august i fjor. Antallet ledige i bransjen på landsbasis er nå 3552, og det er en økning på 511 personer.

Høyest ledighet i Kristiansand

I øyeblikket er det Kristiansand kommune som har høyest ledighet i Vest-Agder, med 1,9 prosent. Deretter følger Farsund med 1,8 prosent. Lavest ledighet i august er det i Åseral med 0 ledighet, og i Audnedal med 0,6 prosent.

44364 ledige i landet

På landsbasis ble det ved utgangen av juni registrert 44.364 helt ledige hos NAV. Det tilsvarer 1,8 prosent av arbeidsstyrken, og er en nedgang på ni prosent sammenlignet med august i fjor.