KRISTIANSAND: Minneforelesingen finner sted 23. oktober ved Universitetet i Agder (UiA), en institusjon som Jon Lilletun jobbet aktivt for.

— Jon Lilletuns arbeid var preget av en genuin interesse og engasjement for enkeltmennesker, utdanning og forskning. Det er med stor glede vi har mottatt meldingen om at Statsminister Jens Stoltenberg har takket ja til å være foreleser ved han minneforelesing, skriver Tor Martin Lien ved informasjonstjenesten til UiA i en pressemelding.

Bak initiativet til en minneforelesning står en gruppe som i samarbeid med UiA ønsker å fremme den tenkning som Jon Lilletun formidlet gjennom sin væremåte og politiske engasjement. Gruppen består av Knut Vollebæk, Gerd-Liv Valla, Finn Bergesen jr og Finn Holmer-Hoven.

— Jon Lilletun kom til å sette dype spor hos dem han møtte, og vi ønsker å bære noe av arven hans videre ved å arrangere Jon Lilletuns minneforelesing. Vi er stolte og glade over at Statsminister Jens Stoltenberg har takket ja til å være den første foreleser ved Lilletuns minneforelesing, forteller initiativtaker Knut Vollebæk.

Minneforelesningen vil bli et årlig arrangement i regi av Universitet i Agder.