FLEKKEFJORD: — Det var naboen som så dem, og deretter ringte til meg for å spør om jeg var i tjeneste. Det var jeg ikke, men vi kjørte likevel bort for å undersøke, sier 26-åringen fra Flekkefjord som var med på jakten.

Sammen med sine to brødre, samt en kamerat, dro han til butikken for å undersøke saken. Politiet ble også kontaktet, men den nærmeste patruljen befant seg i Lyngdal da alarmen ble utløst.

— Politiet var et stykke unna, så vi reiste egentlig bare bort for å kunne fortelle politiet hvilken retning de tok, sier han.

Innbruddstyvene ble tydeligvis skremt av alarmen, for da de fire ankom stedet forsvant de tre tyvene i full fart.

— Vi kjørte etter dem, og fant bilen igjen på en sidevei ved et nedlagt industribygg. Jeg tror ikke de merket at vi fulgte etter.

Løp og gjemte seg i skogen

De fire ventet deretter ved bilen til politiet var på plass.

— Den ene satt i bilen da politiet kom, og ble pågrepet med en gang. De andre to sprang ut i skogen og gjemte seg. Vi ble med politiet for å lete etter dem, og jeg fant den ene ganske raskt i et bygg i skogen. Tredjemann var borte vekk. Men etter å ha lett en stund til, fant jeg ham også. Han lå og gjemte seg bak noen busker, og jeg fikk ropt på en politimann som pågrep ham, sier han.

Selve pågripelsene gikk for seg uten større dramatikk, og de tre mistenkte mennene, som alle er i 20-årene, overgav seg uten kamp.

— Jeg tror politiet var veldig godt fornøyd med hjelpen. Det ble jo ikke så mye arbeid for dem, ler 26-åringen.

Magert utbytte

Operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt opplyser at politiet fikk melding om hendelsen klokken 00.55 natt til i dag.

— Vi ble kontaktet av et vitne som observerte et innbrudd på Prix-butikken på Gyland, og melder opplyste at de forsøkte å holde øye med en rød Bmw. Etter en stund mistet de bilen av syne, og mistenkte derfor at bilen var forsvunnet inn på en sidevei. Vel 500 meter unna butikken fant de bilen på et industriområdet, sier Steinsland.

Han berømmer de fire for innsatsen.

— Det er langt å kjøre fra Lyngdal til Gyland, så takket være våkne vitner i natten ble saken raskt oppklart, sier han.

Ifølge Avisen Agder forlot de tre innbruddstyvene butikken med uforettet sak. For å komme seg inn i butikken kappet de av låsen til bakdøra, men da alarmen ble utløst tok de beina fatt.

— Jeg tror knapt de kan ha rukket å komme seg innenfor døra. De trodde kanskje at det ikke var noen alarm i butikken, sier 26-åringen.

26-åringen og hans to brødre er sønnene til en av de ansatte ved Coop-butikken, som jobber som vikar i kassa. Moren var på jobb mandag, og bekrefter at tyvene forsvant uten å få med seg noe av verdi.

Skulle i retten

I bilen til de tre fant politiet vinkelsliperen som trolig ble brukt til å kutte av dørlåsen. De tre mistenkte innbruddstyvene ble kjørt til Kristiansand for avhør etter pågripelsen.

— Det viste seg at den ene skulle i et rettsmøte i dag, så han ble kjørt til Farsund hvor han må svare for andre forhold, sier operasjonsleder Steinsland.

Alle tre er ifølge Steinsland kjente for politiet, stort sett i forbindelse med vinningsforbrytelser.