Mandal: Nok en mann er pågrepet, mistenkt for å stå bak noen av de 22 parkometertyveriene i Mandal. Mannen er 47 år, og fra området. Også han er en kjenning av politiet.

— Vi har beslaglagt en rørkutter og to doble parkometre, sier politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen.

Siden juni har hele 22 parkometre blitt stjålet i Mandal sentrum. 18 av dem bare fra torsdag til søndag forrige uke, og samtlige er antatt å ha blitt fjernet ved hjelp av en rørkutter. Mandag ble en mann på 36 år pågrepet, mens i går ble altså nok en mann tatt. Men Gabrielsen tror ikke det er noen sammenheng mellom de to mistenkte.

LES OGSÅ: Mann mistenkt for parkometer-tyveri I Raider parkometre i Mandal

— Det kan se ut som at det ikke er noen sammenheng mellom dem. Men den siste personen vi har pågrepet, tror vi har stått bak store deler av parkometer-tyveriene, sier stasjonssjefen.

— I avhør har 47-åringen en betraktning som ikke harmoniserer med virkeligheten, og han påstår at han ikke har vært med på det, fortsetter stasjonssjefen.

Politiet setter ikke lit til forklaringen hans og han er nå siktet og blir vurdert varetektsgfengslet i dag. Mannen har vært tungt inne i vinnigskriminalitet i mange år, men har ikke vært mistenkt eller dømt for noe de siste årene.

— Utbyttet fra de 22 parkometrene dreier seg rundt 2-3000 kroner. Men parkomtrene koster 5-6000 kroner per stykke, pluss monteringsarbeidet og all ergelsen det medfører, sier Gabrielsen.

Med en pris på 6.000 kroner per stykk - ganger

Fortsatt etterlyser han tips fra noen som vet noe om tyverien, og etteforskningen vil fortsette med full styrke.