KRISTIANSAND: 39-åringen ble avhørt av politiet etter at han var fremstilt for lege. Hans forsvarer, advokat Ben Fegran, var ikke tilstede ved avhøret, som startet ved ett-tiden i natt.

— 39-åringen er siktet for forsettlig drap. Han gav forklaring i natt, og han har tilstått de faktiske forhold. Siktede har valgt å vente med å ta standpunkt til eventuell straffskyld, sier politiadvokaten.

Kristiansand tingrett skal i morgen behandle politiets begjæring om varetektsfengsling. Den siktede har allerede gitt uttrykk for at han samtykker til å bli varetektsfengslet.

— Har siktede oppgitt noe motiv for det som skjedde?

— Han har gitt en forklaring, men vi ønsker foreløpig ikke å kommentere denne delen av saken, sier politiadvokat Grønås.

39-åringens forsvarer, som møtte klienten i natt, sier at drapsmotivet fremstår som uklart.

«Mentalt forstyrret»

Så vidt fvn.no erfarer var den siktede 39-åringen i mental ubalanse i går. En av hans kamerater har brukt uttrykket «mentalt forstyrret» om 39-åringens opptreden de siste dagene. En kamerat fra Vennesla har fått en rekke telefoner de siste dagene fra 39-åringen. I går gikk det så langt at venndølen ba 39-åringen kjøre til Vennesla i går fordi han ante uråd. Dette avslo 39-åringen fordi han måtte ut for å lufte hundene og «tenke», som han sa til kameraten.

39-åringen er tidligere domfelt fire ganger. I mars ble mannen bøtelagt for blant annet plagsom og hensynsløs atferd.

Pågrepet uten dramatikk

Det var 39-åringens far som meldte fra om drapet klokken 17.42 onsdag ettermiddag. Mens faren satt i telefonen med operasjonssentralen på politihuset i Kristiansand, satt sønnen i samme rom og hørte på. Klokken 18.49 ble 39-åringen pågrepet uten dramatikk.

Faren var ikke vitne til selve drapet, og skal ha funnet kona drept da han kom hjem fra arbeid. Ifølge VG mener politiet at drapet skjedde etter klokken 15 onsdag ettermiddag. Politiet opplyste onsdag kveld at den 63 år gamle kvinnen ble drept med øks, men etter det Fædrelandsvennen forstår er drapsvåpenet foreløpig ikke funnet.

Sent onsdag kveld startet politiet sine tekniske undersøkelser på åstedet.