VIDEO OVER: Elg faller i Fjotland. Klippet er sendt inn av Per Sverre Kvinlaug. Hentet fra filmen "Elgfall" produsert av Skitt-jakt.no/Sanden media.

FLEKKEFJORD: I 2008 ga Ingve Flikka og Magnus O. Bjelland ut den usminkede jaktfilmen «Elgfall». Filmen karakteriserte de selv som en usminket beskrivelse av elgjakta sett gjennom jegeres egne øyne. De advarte mot sterke scener for de som ikke driver med jakt.

Øverst og nederst i denne artikkelen ser du seks klipp fra filmen, filmet forskjellige steder i Agder.

Nå planlegger duoen en oppfølger.

— Vi er veldig godt fornøyd med at den første filmen solgte i 1000 eksemplarer, men rent økonomisk gikk det ikke mer enn i balanse. Når vi prøver vi oss med en «Elgfall 2» så er det altså bare av ren idealisme, sier Magnus O. Bjelland.

Ta quizen: Hvor mye kan du om elgjakta?

Jaktfilmen ble da den kom ut slaktet av dyrevernorganisasjonen NOAH, som mente den spekulerer i vold og drap som underholdning. I en pressemelding viste organisasjonen det til at dyrene skytes og vakler og halter skadeskutte av sted før de faller og kaster på seg i dødskrampe akkompagnert av musikk. Da DVD-filmen ble lansert uttalte Ingve Flikka at det ikke var noen naturfilm som hadde passet på NRK.

Flere av opptakene i den første filmen er fra Kvinesdal, Lyngdal og Audnedal. I tillegg til 20 fellinger er det tatt med strabasiøs transporten av dyr ut av skogen og ettersøk etter skadeskutte dyr. Som bonusmateriale til den én time lange filmen vises noen unike filmopptak fra elgjakt i Gyland i Flekkefjord på 40-tallet. Her ble det jaktet med hagle!

— Vi tar gjerne imot tidligere upubliserte filmklipp fra elgjakt på Sørlandet til den neste filmen, sier Magnus O. Bjelland.

Tar du bilder eller film fra årets elgjakt? Send det gjerne til fvn.no på adresse nyheter@fvn.no.

Interaktiv grafikk: Slik felles elgen

Foto: Torbjørn Witzøe