FARSUND: Den nå 44 år gamle mannen falt for fristelsen til å ta med seg minst 13 flatskjermer fra tilhengeren til et transportfirma i Flekkefjord.

Tyveriet skjedde natt til 14. januar i fjor. Til tross for at mannen tilstod åtte dager etter at tyveriet skjedde, har ikke saken kommet opp i rettssystemet før nylig.

Flatskjermene hadde en samlet utsalgsverdi på nesten 127.000 kroner og 44-åringen skal ha utført gjerningen sammen med en annen mann.

Politiet beslagla de fleste skjermene hos mannen. Én av skjermene ble solgt for 2000 kroner. 44-åringen tok dessuten 100 kroner for å montere en annen skjerm. Disse pengene la politiet ned påstand om å inndra.

Tyveriet, som politiet anser som grovt, ble tatt til Lister tingrett som en tilståelsessak. Dermed sikret mannen seg strafferabatt og slipper ubetinget fengsel.

Aktor la ned påstand om en betinget fengselsstraff på 45 dager og en bot på 8000 kroner. Tingrettsdommer Robert Versland konkluderte med at straffen er riktig, og anmerker at 44-åringen ville blitt dømt til ubetinget fengsel i 60 dager om han ikke hadde tilstått til politiet.

Mannen vedtok dommen på stedet.