ARENDAL: — Raneren er fremdeles på frifot, opplyser etterforskningsleder ved Arendal politistasjon, Jens Martin Reiersølmoen, til fvn.no.

LES OGSÅ: Ranet til seg mindre pengebeløp

Politiet etterlyser fortsatt en mann, rundt 180 centimeter høy, som er mistenkt for å ha ranet Statoil-stasjonen like over midnatt natt til mandag.

Ransmannen skal ha forsvunnet ned mot rundkjøringen like ved bensinstasjonen til fots, hvor han tok veien etter dette er usikkert.

— Vitner har hørt at det ble startet opp en bil ved stedet rundt det aktuelle tidspunktet. Så vi tror at han kom seg inn i en bil der. Enten hadde han en bil ståendes, eller så kan han ha blitt plukket opp, forteller Reiersølmoen.

Så dere utelukker ikke at raneren hadde en medhjelper?

— Det var bare én raner inne i butikken, men vi utelukker ikke at han kan ha hatt en eller flere medhjelpere som ventet på han på utsiden, sier han.

Ransmeldingen kom inn til politiets operasjonssentral klokken 00.11, og den første politipatruljen var på stedet svært kort tid etterpå. Raneren var ikledd mørke klær, og var maskert med finlandshette.

— På grunn av ranerens bekledning er det vanskelig å identifisere ham på overvåkningsvideoen, opplyser etterforskningslederen.