KRISTIANSAND: — Politiet har skjellig grunn til mistanke, og vi regner med at de to blir varetektsfengslet, sa fungerende etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Petter Sandell, til fvn.no fredag formiddag.

De to ble pågrepet tidligere i uka ved svenskegrensa, og ble torsdag kveld fraktet tilbake til Sørlandet for politiavhør fredag morgen.

Saken fikk derimot en uventet vending like før fengslingsmøtet fredag.

— Det viser seg at de to mennene, en 35-åring og en 28-åring, ikke satt i bilen hvor vi fant alt bevismaterialet. De satt i det vi anser som en følgebil. Dermed har vi ikke bevis nok til å holde på mennene. De blir løslatt i dette øyeblikk, sier politiadvokat Carl Henning Leknesund til fvn.no ved 14-tiden fredag.

Leknesund presiserer at politiet fortsatt anser de to som mistenkte.

LES OGSÅ: Fem båtmotorer forsøkt stjålet

— Vi håper nå å få dem varetektsfengslet, slik at vi får arbeidsro til å se mer på saken. Det er for tidlig å si hvor mange tyverier og tyveriforsøk de to står bak, men vi har ikke grunn til å tro at det handler om ett enkeltstående tilfelle. Vi tror dette er noe de to har gjentatt flere ganger, sa stasjonsleder ved Randesund politikammer, Odd Nordmo, før avhørene tidlig fredag.

Det var natt til tirsdag at en politipatrulje i Kristiansand oppdaget fem påhengsmotorer som var fjernet fra flere båter i Hånesbukta. Motorene var blitt forlatt og gjerningspersonene hadde forlatt stedet. Ny-verdiene av de fem båtvemotorene er drøyt 500.000 kroner.

Påhengsmotoren til denne og flere andre båter var blitt fjernet. Foto: Vegard Nekstad