LYNGDAL: — Min klient er usigelig lei seg for den fatale hendelsen, og avventer nå domstolens reaksjon, sier 18-åringens forsvarer, Andreas Bjørn Salvesen, til Farsunds Avis.

Det var under kappkjøring i Lyngdal sentrum at 19 år gamle Odd Einar Hovden mistet livet, natt til lørdag 8. mai i år.

Holdt høy fart

Undersøkelser viser at 18-åringen som er siktet for uaktsomt bildrap etter dødsulykken i Lyngdal, holdt 133 km/t i 50-sonen.

Det viser den sakkyndige rapporten fra Statens vegvesen som er oversendt politiet.

— Ifølge rapporten er de nødvendige sikkerhetsmarginene trukket fra når farten er blitt beregnet. BMW-en holdt 133 km/t idet den begynte å skrense, opplyser fungerende lensmann i Lyngdal, Steinar Mydland, til avisen.

Lange skrensespor

Den omkomne kom kjørende fra Alléen i Lyngdal sentrum og ut på riksvei 43 ved Grøndokka, da den bildrapssiktede, som kom kjørende fra Kvavik i en BMW, braste rett inn i ham.

Det var svært lange skrense- og bremsespor på ulykkesstedet. Både den siktede 18-åringen og en passasjer i bilen kom uskadet fra ulykken.

Opplysningene om den svært høye farten er ifølge Farsunds Avis til en viss grad sammenfallende med det den siktede 18-åringen selv har forklart i politiavhør.

Tiltale

— Han har erkjent å ha holdt altfor høy fart, uten at jeg vil gå direkte inn på hva han har sagt i sin forklaring. Litt avvik er det mellom fartsberegningen i rapporten og det siktede har forklart, men det er ikke det store, sier Mydland.

Saken anses nå som ferdig etterforsket og er sendt til jurist for påtalevurdering. Ifølge politiadvokat Hellek Rue blir det trolig tatt ut tiltale etter siktelsen.

— Slik vi ser det, ligger det an til en tiltale som går på uaktsomt drap, sa han til fvn.no 30. juli i år.

Rettssaken er berammet til 25. oktober.