BYKLE: Den franske vogntogsjåføren har stått fast i busslomma utenfor Ica på Hovden siden fredag, da kong vinter stoppet hans ferd over fjellet.

– Det var så glatt at jeg klarte ikke komme lenger. Jeg har bare kjettinger på forhjulene på trekkvogna, sier Patrick Wangenheim til fvn.no.

Ødela kjettinger

Det var fredag sjåføren skulle kjøre fra Kristiansand til Saudasjøen med lasten av store doble glass. Men det tok ikke lange veien før sjåføren råket ut for problemer.

BOR PÅ HOVDEN: Sjåfør Patrick Wangenheim sover i vogntoget på Hovden. Han vet ikke når han kommer seg videre. (Foto: Per Johansson) Foto: Per Johansson

– Jeg ødela to kjettingpar, for det var kjempeglatt på vei oppover, sier Wangenheim.– Det holdt på å gå galt, men jeg kom meg opp til Hovden, sier sjåføren, som for tiden sover og oppholder seg i vogntoget.

– Må vente på våren

Vaktoperatør Torgeir Haugland ved Vegtrafikksentralen i Porsgrunn sier sjåføren neppe kommer seg av stedet med det første.

– Det er ikke mer enn to måneder til jul, så det går feil vei for han. Hadde det vært påske om et par måneder, så hadde han hatt en sjanse. Nei, dette henger ikke på greip, sier Haugland.

– Det er helt uhørt å være så dårlig skodd. Han må skaffe seg kjettinger eller vente på våren. Jeg har ikke tro på at det blir bart på Hovden før våren. Vinteren har satt seg i fjellheimen, sier Haugland.

Har aldri hørt om lignende

Han har ansvaret for føremeldinger i Vestfold, Buskerud, Telemark og Agderfylkene.

– Meldingen nå er overskyet, snødekke, stille og minus tre grader. Jeg har aldri hørt om folk som venter fem dager, de pleier å skaffe seg kjettinger, sier vaktoperatøren.