MANDAL: — Jeg gikk ut bakveien og tok med meg et brekkjern som jeg slo med i veggen for å skremme dem. Jeg fikk tak i han ene, mens de andre stakk av sted, sier Sørensen til Lindesnes Avis.

Gutten la alle kortene på bordet mens de ventet på politiet innendørs.

Politiet fikk melding om innbruddet på Mandal Maritime klokken 04.52 natt til lørdag. De pågrep to av de andre guttene kort tid etter, mens den fjerde stakk av.

Satt vakt på skift

De fire guttene, som er i alderen 17-18 år, hadde to netter på rad brutt opp de selvbetjente pumpene på marinaen, og forsynt seg med flere hundre liter bensin. Den tredje natten satt innehaver Jarle Sørensen og daglig leder Jorunn Taanevig vakt på skift for å fakke tyvene, og tok dem altså på fersken.

— Man blir jo litt sint når de gjør slikt. Det er ikke så mye det koster i bensin, men utstyret de ødelegger er verdifullt, sier Sørensen.

Tyvene ble kjørt til arresten i Kristiansand, og ble avhørt i løpet av påska.

Stenges på nattetid

De selvbetjente automatene på marinaen har vært døgnåpne, men nå skal de midlertidig stenges nattetid for å få bedre sikkerhetssystem på plass.

— Når vi stenger dem nattetid får de ikke fylt uansett. Nå skal vi montere en sensor som tilknyttes vårt nye alarmsystem, sier Sørensen.

Pumpene vil bli nattåpne igjen når alarmen er på plass.