KRISTIANSAND: De åtte tiltalte begynte tirsdag formiddag å forklare seg i retten. Den første mannen som forklarte seg, en 19-åring fra Sør-Audnedal, forklarte at de kom i krangel med en gjeng fra Kvinesdal. Årsaken skal være at broren til en av de tiltalte tidligere på kvelden var blitt banket opp.

De fleste av tiltalepunktene i saken knytter seg til hendelser som fant sted natt til søndag 4. februar. Flere ganger i løpet av den aktuelle natten oppstod det gnisninger mellom gjengen fra Kvinesdal og gjengen fra Sør-Audnedal.

– De ville banke kvindølen på grunn av det han hadde gjort, sa 19-åringen om bakgrunnen for klammeriet med gjengen fra Kvinesdal.

Flere voldshendelser

Det var natt til søndag 4. februar i fjor, cirka klokken 01.00, at en mann i Øydneskleiva i Audnedal ble slått og sparket flere ganger. Mannen brakk en tann i overkjeven og fikk sprekker i en annen tann. I sitt innledningsforedrag tirsdag sa aktor Hellek Rue at mannen ble dratt ut av bilen før han ble utsatt for voldshandlinger.

I tiltalen fra Agder politidistrikt heter det at volden skjedde under svært skjerpende omstendigheter og hadde karakter av mishandling. Det samme stadfestet aktor i innledningsforedraget.

Kastet stein på bil

En halvtime etter den første hendelsen ble ytterligere en mann sparket eller slått slik at han brakk en tann i overkjeven. Klokken 02 ble en tredje mann utsatt for vold. Mannen ble slått i hodet med knyttet hånd en eller flere ganger, og handlingen skal ha skjedd helt uprovosert.

To av de tiltalte må i retten også svare for skade på en bil. De to skal ifølge Agder politidistrikt ha kastet en eller flere steiner på en personbil i Øydneskleiva på tidspunktet for den tredje og siste, slik at bilen fikk bulker og lakkskader på panseret.

I tingretten sa tre av de åtte tiltalte, som er i aldersgruppen 17-21 år, ikke skyldig. Én av de tiltalte kjente seg skyldig på alle de tre tiltalepunktene, mens de andre fire sa seg delvis skyldig.

Det er satt av tre dager til saken i Kristiansand tingrett.