ARENDAL: Ingressen i saken var «Det var ikke noe å si på humøret til de vitnevold— og voldtektssiktede mennene da de festet i Arendal natt til søndag. I går ble de varetektsfengslet.» Til saken var det brukt et sladdet bilde av tre menn som var ute i Arendal i helgen.

Saken ble plukket opp, og sitert av medier som tv2nyhetene.no, VG Nett, f-b.no og fvn.no.

Ifølge artikkelen erfarer Agderposten at to av mennene på bildet er siktet i forbindelse med gruppevoldtektssaken i Fredrikstad, der ei 15 år gammel jente skal ha blitt voldtatt natt til forrige fredag..

Én av mennene på bildet blir utpekt som aktiv i selve voldtekten, mens en annen av dem skal ha vært med på å banke opp et vitne i etterkant.

Ifølge avisen skal de to så ha reist til Arendal for å feste etter vodtekten, og selv bedt om å bli tatt bildet av. Den tredje personen på bildet skal ikke være involvert i saken.

- Ingen på bildet siktet

Det viser seg at ingen av personene på bildet er verken siktet, pågrepet eller mistenkt i voldtektssaken.

— Ingen av dem på bildet er pågrepet eller siktet i forbindelse med voldtektssaken i Fredrikstad, meddeler etterforskningsleder Bjørn Holmefjord ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.no via operasjonsleder Tommy Antonsen.

Det ble i 15.00 tiden i går kjent at agderposten.no sitt bildet ikke samsvarte med noen av de siktede, men artikkelen ble likevel liggende ute i lang tid hos flere nettsteder, blant annet på fvn.no. Agderposten fjernet artikkelen like etter at Dagbladet.no tok kontakt med avisens sjefredaktør, Stein Gauslaa, rundt klokken 17.00. - Sterk motstrid

Til Dagbladet.no sier han følgende om hvorfor artikkelen ble fjernet såpass sent:

— Det var sterk motstrid mellom det Østfold-politiet opplyste til oss i går, da de tok kontakt pga. bildet, og det de sier i dag. Derfor ville vi sjekke ut saken selv, sier Gauslaa til avisen.

Han legger samtidig en stor del av skylda for fadesen på Østfold politidistrikt:

— Politiet fortalte oss i går at bildet er en del av etterforskningsmaterialet, og på direkte spørsmål fra oss bekreftet de at to av dem på bildet er siktet i saken, sier sjefredaktøren til avisen.