KRISTIANSAND: 29. november i fjor var mannen på julebord i Lillesand med jobben. Etter planen skulle mannen ta taxi hjem, men bestemte seg for å kjøre sin egen Opel Vectra da det viste seg å være lang taxikø.

Mannen kjørte utfor veien og ble hentet av politiet. Blodprøven som ble tatt av mannen viste at han hadde en alkoholkonsentrasjon i blodet på 1,38 promille. Politiet beslagla dermed mannens førerkort.

I februar 2008 kjørte mannen nok en gang bil i fylla. Etter en krangel med kona tok mannen med seg en Nissan X-trail og kjørte mot Tvedestrand. 31-åringen ble stoppet med cirka 1 i promille, og kjørte dessuten uten gyldig førerkort.

I slutten av mai ble Mosby-mannen nok en gang stoppet av politiet mistenkt for å kjøre i påvirket tilstand. 31-åringen ble da tatt med 1,53 i promille.

Ikke tidligere straffet

Utover disse forholdene ble mannen også stoppet uten gyldig førerkort med en leiebil i juni.

Mannen, som tidligere ikke er straffedømt, kom med tilståelse til politiet og saken ble tatt inn for Kristiansand tingrett som en tilståelsessak.

Påtalemyndigheten la ned forslag om 50 dagers betinget fengsel, i tillegg til krav om at mannen gjennomgår promilleprogram i regi av kriminalomsorgen. Dessuten la Agder politidistrikt ned krav om at 31-åringen mister førerretten i fem år.

Kristiansand tingrett kom fram til at påtalemyndighetens forslag til dom var hensiktsmessig, og dømte i tillegg mannen til å betale en bot på 25.000 kroner.