KRISTIANSAND: Det var ved lunsjtider en gjest meldte fra at en bil forserte en av Dyreparkens mange krappe svinger i oppsiktsvekkende høy fart. Noen minutter senere ble den unge biltyven pågrepet uten dramatikk av en lærer og folk fra parkens stab. Da var bilen bulket, et speil var ødelagt og et blinklys knust.

— Gutten gjorde ingen motstand, sier Kurt Snemyr jr., teknisk sjef i Kristiansand Dyrepark.

Sjåføren viste seg å tilhøre en gruppe på om lag 60 elever fra Havlimyra ungdomsskole.

— Foreløpig vet vi ikke hvordan vedkommende greide å starte bilen. Det er på det rene at bilnøklene ikke sto i, sier Snemyr.

Alvorlig

I anmeldelsen som skriftlig leveres politiet mandag, inngår også knusing av et vindu til en brusautomat og tyveri av en tralle med dyrefôr. Tralle ble senere funnet tom. I tillegg er stoler og bord veltet på brygga i Kjuttaviga.

— Det er på det rene at minst to elever var involvert i ulike handlinger. Hvor omfattende denne saken er, har vi foreløpig ingen oversikt over. Dyreparken består tross alt av om lag 130 bygg fordelt på rundt regnet 600 mål, sa Snemyr fredag ettermiddag.

Han karakteriserer episoden som alvorlig, selv om parkens åtte elbiler bare har en toppfart på 15 kilometer i timen.

— Veiene her ute er smale og svingene til dels krappe. Her skal våre gjester kunne gå trygt, poengterer parkens tekniske sjef.

LÅNTE: Dette er bilen som ble lånt og ramponert i Dyreparken fredag. Foto: Reidar Kollstad. Elvene må trolig betale

— Det er veldig leit at noen få elever ødelegger for mange. Men først og fremst er jo dette leit for Dyreparken som tok i mot oss, sier rektor Heidi Uldal ved Havlimyra skole.

Fredag ettermiddag hadde hun ikke total oversikt over omfanget, men noen få av de rundt 60 elevene som deltok på turen til Dyreparken skal ha stått for hærverket og bråket.

— Vi hadde fire lærere med på turen. De skal jeg ha et møte med mandag. Vi har også kalt inn foreldrene til de som vi til nå vet er involvert, sier hun.

Rektor sier at skolens ordensreglement også gjelder på turer. Elever som har ødelagt noe, må derfor regne med å erstatte selv.

Politianmeldes

Saken vil bli anmeldt, opplyser Dyreparken.

— En 15 år gammel gutt er tatt hånd om av barnevernet, etter at patruljen måtte bruke energi på å roe ned gutten, sa operasjonsleder Bård Austad til fvn.no fredag ettermiddag.