KRISTIANSAND: I retten sa mannen seg skyldig i å ha benyttet kredittkort som var blitt stjålet. Påtalemyndigheten tok ut tiltale for tyveri av kortene, alternativt heleri.

Det kunne ikke føres bevis for at mannen selv hadde stjålet kortene, men han tilstod flere tilfeller av heleri.

Mange turer

Det var i perioden 14. april til 18. mai i år at mannen brukte kortene. Han kjørte totalt 55 turer med taxi. Prisen på turene ble totalt 14.717 kroner.

Politiet kom fram til at flere av taxiturene var blitt bestilt ved hjelp av et sim-kort som tilhørte tiltalte.

I retten forklarte 30-åringen, som tidligere er dømt for vinningskriminalitet, at han hadde vært ruset og derfor husket få detaljer knyttet til bedrageriet.

Gjorde motstand

Da tiltalte ble pågrepet utenfor Vågsbygd senter 1. juni i år skal han ha gjort aktiv motstand. Han ble i tillegg tatt med cirka 0,8 gram amfetamin.

Retten mente at det ble bevist at 30-åringen kastet kroppen fram og tilbake, og gjorde aktiv motstand med armene for å unngå at politiet beslagla narkotikaen som han var i besittelse av. Han skal dessuten ha forsøkt å svelge narkotikaen.

For streng påstand

Aktor ba om ti måneders fengsel for forholdene som ble tatt opp i retten, i tillegg til deler av straffen fra en tidligere betinget dom. Retten mente imidlertid at det var noe strengt og satte straffen til fengsel i åtte måneder.

74 dager er allerede sonet gjennom tiden i varetekt.