KRISTIANSAND: Vel fem måneder før kommunevalget er det Ap som har mest vind i seilene i Sørlandets hovedstad. I målingen som Norsk Respons har gjort for Fædrelandsvennen, går partiet fram med drøyt sju prosentpoeng i forhold til valget for fire år siden.

Med 22 prosents oppslutning er Ap størst blant partiene i Kristiansand.

Men det er svært tett i den øverste divisjonen. Høyre holder stillingen fra fire år siden og puster Ap i nakken. Heller ikke KrF er langt unna med 18 prosents oppslutning.

Frp ligger i samme feltet og kan notere seg for en markert fremgang i forhold til forrige kommunevalg. Økningen kommer til tross for alt bråket som har vært rundt partiets bystyregruppe og tidligere ordførerkandidat, Stian Storbukås, de siste månedene.

Frp samler imidlertid betydelig mindre støtte i Kristiansand enn partiet gjør i resten av fylket. I meningsmålingen Fædrelandsvennen offentliggjorde i går, fikk Frp 28 prosents oppslutning i Vest-Agder.

Partiet som ifølge denne målingen har mest å frykte i høstens møte med velgerne, er SV. Partiet mister mer enn halvparten av oppslutningen ved sist valg. En tilbakegang fra drøyt 15 til sju prosents oppslutning, er dramatisk. Mandatberegningen viser at SVs bystyregruppe ville blitt halvert hvis målingen var valg.

Også De Grønne lever farlig. Partiet har i dag to i bystyret, men både Birte Simonsen og Hans Petter Horve må ifølge målingen følge høstens bystyremøter fra tilhørerbenken.