FARSUND: — At overforbruket har vært så høyt over flere år viser tydelig at etaten har fått for lite penger i forhold til driftsnivået, påpeker Erlandsen til Farsund avis.

Har advart politikerne

Politikerne har gang på gang blitt advart mot å tildele helse- og sosialetaten for små rammer. Allerede nå, ved utgangen av mars kan Erlandsen fastslå at etaten kommer til å bruke 8,5 millioner flere kroner enn det politikerne har tildelt.

— En rekke grupper og utvalg har snudd opp ned på pengebruken i helse- og sosialetaten de siste årene, for å se om det er blitt brukt unødvendig mye. Resultatene har uteblitt, sier Erlandsen.

**Rammene må økes

  • Enten må rammene til helse- og sosialetaten økes, eller så må politikerne vedta kutt i tjenestetilbud** , sier han og lister opp flere viktige og alvorlige punkter som politikerne nå må vurdere for å sikre både tilbudene og den økonomiske situasjonen til etaten.

Politikerne må blant annet ta stilling til: * Om det skal bevilges mer penger til såkalte «grå» stillinger, som må opprettes ved behov, for eksempel i forbindelse med at pasienter skrives ut fra sykehus, og får behov for tjenester fra kommunen.

  • Om ettervernsboligen som ble bygget for rusmisbrukere under rehabilitering i Stadionveien i stedet skal leies ut til Barne-, ungdoms- og familieetaten (BUF), som har ytret ønske om langtidsleie. På den måten sparer kommunen driftsmidler. Boligen har stått ubrukt siden den sto ferdig i fjor sommer.

  • Om den nyombygde Kvåsheimen i det hele tatt skal settes i drift. Heimen ble bygget om for flere millioner kroner, og har stått ubrukt siden den var ferdig i fjor vinter.

  • Om rom og hybler på Lyngdalsheimen skal stenges.

Helse- og sosialsjefen ser det som komplett umulig for etaten å skulle kunne løse etatens merforbruk innenfor sin egen gitte ramme og etterlyser handling fra politikerne.