FLEKKEFJORD: — Klokken 07.36 ble det meldt fra AMK om ei trafikkulykke på riksvei 44 ved Kvanvik, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

En enslig bil har kjørt i fjellet, ifølge politiet.

— En mann skal ha vært sjåfør av bilen, sier Lauvnes.

Ifølge aftenbladet.no betegnes mannen, som ifølge det fvn.no erfarer skal være i 50-årene, som alvorlig skadet.

Fikk liveddende førstehjelp

— Den skadde var alene i bilen. Han var på vei fra Åna-Sira til Flekkefjord da han kjørte i fjellveggen, sier politibetjent Erling Aagenes.

Malermester Jan Erik Bruhjell var på vei mot Åna-Sira da han oppdaget ulykkessjåføren som lå livløs på asfalten.

Bruhjell kontaktet AMK-sentralen på 113 og fulgte instruksjonene for livreddende førstehjelp. Bruhjell klarte å få liv i den skadde inntil ambulansepersonell fra Flekkefjord overtok.

Alene i bilen

Mannen var alene i bilen og ble funnet liggende på asfalten. Dette skal av hjelpemannskaper blitt tolket som om mannen ikke hadde brukt sikkerhetsbelte.

Ambulanse og politipatrulje er på stedet. Luftambulanse skal nå være på vei til Stavanger Universitetssykehus med den skadede mannen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Hans E. H. Jacobsen, Aftenbladet

Kastet ut av bilen

Ifølge Avisen Agder skal sjåføren ha blitt kastet ut av bilen og landet flere meter unna bilen. Bilen skal ha gått rundt flere ganger.

En håndverker på vei til Åna-Sira forteller til Aftenbladet at mannen var bevisstløs, men at han selv klart å få liv i ham med livreddende førstehjelp.

Det var ingen andre biler involvert i ulykken.