**FARSUND: Fartskontroll

21.45-23.30:** UP har kontroll på riksvei 43 på Borhaug. Det er et såkalt klagested, der lokalbefolkningen har klaget over høy fart i en 50-sone. I løpet av de nesten to timene UP står det gjør de et forerkortbeslag og skriver ut fire forenklede forelegg. Personen som mistet førerkortet er en 34 år gammel kvinne fra Borhaug. Hun ble målt til 86 km/t.

Masseslagsmål ombord i en buss på Veisterveien

**VENNESLA: Høyt smell

23.50:** Politiet får inn melding om at det er hørt et kraftig smell i Øvrebø. En patrulje kjører opp og treffer syv-åtte biler som står ikke så langt fra Øvrebø kirke. Det var relativt rolig da politiet ankom stedet, men det lå en Thunderking ved siden av bilen som nok er årsaken til det høye smellet.

— Det var ikke noe mer å gjøre med den saken, fastslår Hans Petter Osaland, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

**KRISTIANSAND: Krakilsk polakk

00.45:** Utestedet Havanna melder om at de har problemer med en krakilsk polakk. Vaktene på stedet har sett seg nødt til å sette håndjern på den 29 år gamle polakken. Da politiet ankommer stedet er 29-åringen slettes ikke god å ha med og gjøre.

  • Vi måtte ta i litt for å få ham med. Patruljen har til og med sett seg nød til å bruke pepperspray, sier Osaland.

29-åringen sitter i arresten, og vil få et forelegg for forholdet.

**FARSUND: Forsøk på innbrudd

01.00:** En mann ringer politiet og forteller at det har vært innbrudd i hytta som han holder på å pusse opp på Åpta i Farsund. Mannen er redd for at mye nytt utstyr er stjålet. Da politiet ankommer stedet viser det seg at gjerningspersonene ikke har lyktes med å ta seg inn i hytta. De har klart å få opp et par vinduer, men har ikke lyktes i å ta seg inn.

**KRISTIANSAND: Falsk leg

01.21:** Café Spot i Dronnigens gate ber om bistand. De har stoppet en person som har prøvd å komme seg inn på stedet ved hjelp av legitimasjon som helt åpenbart er falskt. Politiet får fatt i vedkommende, en 19 år gammel mann fra Vennesla, som blir anmeldt for forholdet.

Person slått ned i Arendal

**KRISTIANSAND: Legemsbeskadigelse

01.44:** Politiet må ut til en adresse i Vågsbygd. En kvinne ringer inn og forteller at samboeren hennes har truet med kniv. I tillegg skal han ha slått henne og tatt kvelertak på henne. Samboeren, en 36 år gammel utenlandsk statsborger, er kun i Norge på turistvisum. Han er anmeldt for legemsbeskadigelse.

**KRISTIANSAND: Narkotikabeslag

02.01:** En 19 år gammel mann fra Kristiansand blir pågrepet i Markens gate. 19-åringen er i bestittelse av litt hasj. Han har fått et forelegg for forholdet.

**KRISTIANSAND: Kastet lighter

02.09:** En 27-åring fra Kristiansand finner det for godt å kaste en lighter på en forbipasserende politibil like utenfor Havanna. Det synes naturlig nok ikke politiet noe særlig om, så de tar med seg lighterkasteren, og gir ham et forelegg for sin dårlige oppførsel.

**KRISTIANSAND: Tyveri fra bolig

02.18:** Politiet får inn melding om at en person har fått frastjålet 1500 kroner og en mobiltelefon fra sitt hjem på Lund. Gjerningspersonen har tatt seg inn gjennom en åpen verandadør. Tyveriet har skjedd et sted i tidsrommet mellom midnatt og 02.00. **KRISTIANSAND: Overstadig beruset mann

02.40:** En dame i Kirkegata melder om at hun har tatt inn en overstadig beruset mann hun kjenner, i et forsøk på å hjelpe ham. Hun har forsøkt å få fatt i en taxi til den 67 år gamle mannen, men han er for beruset til at de vil ha ham med. Politiet rykker da ut til stedet, og finner ut at mannen har hatt et litt ublidt møte med moder jord, som har resultert i at han har slått seg. Politiet sendte mannen til legevakten for en sjekk.

Bil på taket - sjåfør stakk av

**ARENDAL: Legemsfornærmelse

03.15:** Politiet får inn melding om legemsfornærmelse, men det viser seg at det ikke er så dramatisk. En beruset person skal ha dyttet og plaget betjeningen på 7-eleven i Arendal. Det er uklart om det kommer en anmeldelse.

**KRISTIANSAND: Uinvitert gjest

03.23:** En kvinne på Søm melder fra om at hun har fått besøk av en ekskjæreste hun slett ikke har invitert. Og han har ingen planer om å foralet stedet. De to skal ha kranglet verbalt, og med tanke på at det også skulle være mindreårige barn tilstede, bestemmer politiet seg for å reise til adressen. Da de kommer frem har den plagsomme ekskjæresten tatt til fornuften, og reist til en annen adresse. Kvinnen har varslet at hun ikke ønsker å anmelde forholdet.

**MANDAL: Kastet sykkel

03.20:** En ung gutt på 16 år har blitt sint, noe som resulterte i at han kastet en sykkel på en bil som stod like ved politistasjonen. Politiet sikret seg vitneobservasjoner, som pekte ut 16-åringen som den skyldige. 16-åringen skal ha vært ruset, og ønsket ville ikke innrømme noe skyld. Det vil bli opprettet en sak på forholdet i løpet av dagen.

**ARENDAL: Innbrudd

04.03:** Securitas melder fra til politiet om et innbrudd i Strømsbuveien i Arendal. Politiet gikk gjennom stedet med Securitas, men fant ingen personer inni bygget. Det er foreløpig uklart om noe er borttatt.

**ARENDAL: Kjørte uten førerkort

04.27:** En politipatrulje kommer over en bil på Bjorbekk. Føreren av bilen, en 48-åring fra området, har ikke gyldig førerkort og blir anmeldt for forholdet.

**LILLESAND: Bil i grøfta I

05.30:** Politiet får telefon fra en drosjesjåfør som melder at det står en bil i grøfta på Holte i Høvåg. Det er ingen personer ved bilen, og det er heller ingenting som tyder på at bilen er stjålet. Politiet forsøker å oppsøke eieren av bilen, men han er ikke hjemme.

— Det spørs om vi får noe særlig mer ut av denne saken, sier operasjonsleder Osaland.

**MANDAL: Bråkete kvinne

06.02:** En mann på Valand i Mandal ringer politiet med ønske om å fjernet en veldig bråkete kvinne. Begge personene er kjente for politiet. En politipatrulje rykket ut og fikk gjernet den overstadig berusede 54 år gamle kvinnen fra stedet.

**KVINESDAL: Bil i grøfta II

0715:** En person ringer og forteller at en bil har havnet i grøfta ved Hjelmestad i Kvinesdal. Melder opplyser at både lysene og stereoanlegget i bilen står på. Det lukter også alkohol inni bilen. En politipatrulje kjører til stedet, men lykkes ikke i å finne ut hvem som har kjørt bilen. Det er mistanke om at det kan være alkohol som er årsaken til utforkjøringen.

**KVINESDAL: Hærverk

08.33:** En Coop-butikk i Kvinesdal melder fra om at noen i løpet av natten har revet løs en vannslange ved butikken. Det har ført til at det har blitt omfattende vannskader i kjelleren. Politiet var på stedet i formiddag for å gjøre sine undersøkelser.

**LINDESNES: Knuste vinduer

09.00:** I løpet av natten har det blitt knust flere vinduer på Spangereid bensin og handel. Men til alt hell ser det ikke ut til at noen har vært inne i butikken.

**GRIMSTAD: Frastjålet utstyr

09.44:** Politiet får melding om at det i løpet av natten har blitt borttatt en del utstyr fra en båt som ligger i Holvika i Grimstad.

Grovt tyveri fra forretning i Markens

Trafikkuhell i Bykle

**LYNGDAL: Inbrudd hos bilgrossist

12.42:** I løpet av natten har en bilgrossist i Åneveien hatt innbrudd. Det er stjålet en del elektrisk utstyr pluss litt kontanter. Politiet har vært på stedet for å sikre spor.

**FLEKKEFJORD: Båttyveri

12.44:** En mann ringer politiet og forteller at han blitt frastjålet både båt og henger. Båten er en 16 fots Ideal med en 40 hesters Yamaha-motor. Tilhengeren er uregistrert. Tyveriet har skjedd i perioden fra torsdag og frem til i dag.

**ARENDAL: Innbrudd på skole

13.38:** Rektor ved Hisøy skole i Arendal ringer politiet for å melde fra at han kan se at det har vært folk inne på en del kontorer i løpet av natten. Det er foreløpig uvisst hva som er stjålet.

**KRISTIANSAND: Nasking

14.33:** Securitas melder at de har tatt tre 15 år gamle jenter fra Nodeland for nasking. De tre jentene har stjålet fra tre butikker, og skal ha fått med seg ganske mye før de ble tatt. De tre jentene er overført til barnevernet, og kan vente seg en anmeldelse fra alle butikkene.

**EVJE OG HORNNES: Stjal påhengsmotor

16.10** : En fire hesters Yamaha-motor er stjålet fra Fennefoss.

**KRISTIANSAND: Forsøkte å smugle inn byggevarer

17.20:** Tollvesenet kommer til politiet med en polsk statsborger som er mistenkt for å ha forsøkt å smugle inn byggevarer ulovlig til Norge. Tollvesenet anslår verdien til cirka 15.000 kroner. Mannen vil sannsynligvis få et forenklet forelegg.

KRISTIANSAND: Beboere hindret 14-åringer fra innbrudd

ARENDAL: Innbrudd

Mellom klokken 03 og 16 lørdag har det vært innbrudd i en bolig på Saltrød. Det er uklart hva som er stjålet, men det er romstert og rotet mye.

**TVEDESTRAND: Bil av veien

19.11:** En Volvo stasjonsvogn havnet utfor E 18 i Fianesvingen. Det er ifølge politiet snakk om mindre personskader.

**ARENDAL: Stjal PC og TV

19.10:** Noen har brutt seg inn i en bolig i Revekroken og tatt en PC og en TV.

KRISTIANSAND: Tre involvert i slåsskamp ved 7-Eleven

LYNGDAL: Rykket ut etter uklar nødmelding

Politiet fikk en telefon til nødnummeret. En utenlandsk kvinne fortalte at hun trengte hjelp. Politiet fikk sporet opp kvinnen i en bolig i Lyngdal, men det viste seg at det ikke var så dramatisk. Det hadde vært en verbal krangel, og den ene parten ble fjernet fra stedet.

**GJERSTAD: Bil på jorde forsvant

22.01** Politiet fikk melding om at en bil var havnet på et jorde, men da patruljen kom frem, var det verken bil eller personer å se.

  • De har nok greid å komme seg på veien, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt.

**GRIMSTAD: Mistenkt for kjøring i påvirket tilstand

23.01** En 37 år gammel bilist ble pågrepet på Hausland på Fevik. Han er mistenkt for å ha kjørt bil mens han var påvirket av rus, og det ble også funnet hasjis. Mannen ble tatt med på legevakt for å avlegge blodprøve.

**KRISTIANSAND: Gjengslagsmål i Vågsbygd?

23.10** Politiet fikk melding om at det skal være et gjengslagsmål ved Kiwi.

  • Vi har ingen biler å sende, så oppdraget står på vent, sa operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt til fvn.no rett etter at meldingen kom inn.

Søndag morgen opplyser politiet at da politiet kom frem, var det ingen på stedet. En person opplyste til politiet at han var blitt slått med en knytteneve i bakhodet, og at han følte seg uvel. Han ville selv oppsøke legevakt ved behov. Mannen så hvem som slo, men kjenner ham ikke.

— Det er litt uklart hva som har skjedd, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt søndag morgen.

VENNESLA: Fire skadet etter balltrevold på fest

**GRIMSTAD: Høy musikk

23.13** Det kom klage på høy musikk fra en fest på Hombor.

FLEKKEFJORD: Høy musikk

23.15 Det kom klage på støy og høy musikk fra en fest på Holmen i Abelsnes. Det ble med den ene klagen.

**RISØR: Skal ha blitt angrepet

23.29** En person ringte politiet og fortalte at han var blitt angrepet av en mann i Oterlia. Det skal også ha blitt knust en bilrute. Politiet lette etter mannen i sentrum og kom over en gutt som oppga falsk personalia og oppførte seg dårlig. Gutten, som viste seg å være en lokal gutt på 16 år, gjemte seg for politiet. Han ble imidlertid funnet og ble så hentet av foreldrene. Fornærmede vil anmelde gutten.

**KRISTIANSAND: Knuste rute i frisørsalong

23.31** Vindusruta til frisøren Sasha i Henrik Wergelands gate er knust. En glassmester har sikret stedet. Ingen er mistenkt i saken.

**KRISTIANSAND: Redd for mannen

23.55** En kvinne på vestkanten av byen ringte politiet og fortalte at hun var bekymret for sin berusede mann som hadde utøvd vold. Forholdet er ikke anmeldt, men det er skrevet en bekymringsmelding til barnevernet.