MANDAL: Den nesten 23 meter lange katamaranen er bygd av Mandal Båtservice, og er svært etterlengtet i Kystverket. Båten vil senke gjennomsnittsalderen på Kystverkets fartøystall. Den er i dag på 30 år. «Lindesnes» er også langt raskere enn resten av fartøyene, noe som gir kortere responstid ved akutte hendelser.

— Vi er veldig fornøyde, og det er positivt alt jeg kan se, sier Werner Grov, skipsfører for Kystverket. Han så båten for første gang ferdig på fredag. Det var som en forsmak på julaften for de mange representantene fra Kystverket:- Dette er helt supert. De har virkelig gjort en god jobb her på verftet, sier Odd Furset, kaptein på «Lindesnes».

Båten skal erstatte et av de eksisterende hjelpefartøyene til de større arbeidsbåtene, og blir halvsøster til de tre Oljevern-båtene.

Kontrakt med verftet i Mandal ble signert i januar 2009. Nå står ungbåten klar. Prislappen er på mellom 24 og 25 millioner kroner, eksklusiv oljevernutstyr. MS Lindesnes vil bli overlevert 9. desember og seiles deretter til Ålesund. Den 11. januar 2010 er det duket for høytidelig dåp for nykomlingen, før det bærer ut på de første arbeidseventyr i Kystverkets tjeneste.

Mer om fartøyet i Fædrelandsvennen lørdag.