LILLESAND: Mannen ble påkjørt etter at bilen han satt i hadde fått motorstopp.

— En bil som drev øvelseskjøring fikk motorstopp ved Brattheitunnelen. I forbindelse med dette beveget flere personer seg utenfor bilen. En av fotgjengerne har tydeligvis kommet inn i veibanen slik at han ble truffet av en bil, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt.

Ulykken skjedde midt mellom Steinsåstunnelen og Brattheitunnelen like etter klokken 18. Forsøkte å bremse

  • Sjåføren av bilen som traff fotgjengeren forsøkte å bremse ned, men klarte ikke å unngå å treffe fotgjengeren. Mannen som ble truffet er nå kjørt til sykehus i ambulanse, sier Neset.

En tredje bil krasjet i bilen som traff fotgjengeren, og det foregår nå bilberging av tre kjøretøy på stedet. Vitner forteller at det røyk kraftig fra bilen som hadde motorproblemer, trolig som følge av at motoren hadde kokt.

Lettere skadet

Mannen som traff frontruta skal ikke ha blitt alvorlig skadet. Personen skal ha vært våken og oppegående da han ble hentet av ambulansepersonell fra Lillesand, og ble kjørt for videre behandling ved Sørlandet sykehus Kristiansand

Det dannet seg svært lange køer i etterkant av ulykken. I forbindelse med bergingsarbeidet av de tre bilene ble begge kjørefeltene i østgående retning stengt. Dermed ble personbiler og et større antall vogntog stående. Veien er nå åpnet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 18.15.