GLAD: Mike Troxel ser lyst på fremtiden for skatehallen etter pengestøtten fra kommunen og Cultiva. (Foto: Arkivfoto/Reidar Kollstad)

KRISTIANSAND: Vision Skatepark søkte opprinnelig kommunen om 500.000 kroner til å dekke sine driftskostnader. Og etter litt om og men, viser sluttregnskapet at de kan vente seg 400.000 i kommunal støtte de fire neste årene. Kan planlegge fremtiden

— Med tanke på de pengene vi fikk fra Cultiva i går, så er det vanskelig for meg å sutre. Jeg er veldig fornøyd, sier Mike Troxel, daglig leder for Vision Skatepark, til fvn.no.

Men fornøyd har han ikke vært hele veien. I budsjettinnstillingen fra rådmannen som kom i november var det bare satt av 200.000 kroner til skatehallen. I forrige uke kom beskjeden om at skatehallen hadde fått bevilget ytterligere 150.000 kroner av formannskapet. Og da Krf og Høyre la frem sitt budsjettforslag torsdag, hadde de lagt på 50.000 kroner til, sånn at totalsummen kom opp i 400.000 kroner.

— Vi ville jo gjerne hatt de 500.000 kronene som vi søkte om, men med 400.000 kroner hvert år de fire neste årene så gjør det at vi kan sette oss ned å planlegge de neste års budsjetter, fastslår Troxel.

Budsjettvinner

  • Jeg vil si at skatehallen er en av de store budsjettvinnerne, fastslår KrFs gruppeleder, Jørgen Kristiansen.

Han trekker også frem den drøye millionen skatehallen fikk av Cultiva.

— Også vil vi oppfordre dem til å fortsette å søke Cultiva om penger, slik at de kan få jevnlig støtte derfra, sier Kristiansen, som i tillegg til å være gruppeleder for KrF, er styremedlem i Cultiva.

— De pengene vi fikk fra Cultiva skal vi bruke til å utbedre hallen med tanke på NM neste år. Men i tillegg så oppsøkte Cultiva oss og ønsket at vi skulle skape et årlig arrangement av en viss størrelse med både skating, kunst og musikk, sier en glad Troxel.

Og da ligger det nok i kortene at skatehallen kan få mer penger fra Cultiva om de søker.

Skateparken vil bli bedre

Troxel er uansett utrolig glad for den støtten mange av byens politikere har gitt dem den siste tiden.

— Det er en del politikere som tror på oss. Det er oppmuntrende å få den støtten. Jeg er sikker på at skateparken i årene som kommer vil bli bedre og større, og vil bety stadig mer for både byen og ungdommene i byen. Framtidsutsiktene er lyse, konkluderer Troxel.