KRISTIANSAND: — Det er ikke lett for oss å imøtekomme en søknad om økonomisk støtte til Start Toppfotball. På den annen side er det ikke lett å avvise en løsning for Start som fotballklubb, sier Cultivas styreleder Ansgar Gabrielsen til Fædrelandsvennen, og fortsetter:

- Samfunnsoppgave - Cultivas samfunnsoppdrag handler ikke å om hjelpe aksjonærer eller långivere ut av økonomisk uføre. Men i denne saken er det innenfor vår samfunnsoppgave å se til at merkevaren IK Start, Starts betydning for landsdelen og Start som kulturell aktør og institusjon sikres, sier Gabrielsen.

I klartekst betyr det at Ernst Ravnaas kan glemme støtte. Det betyr at han enten må finne penger andre steder, gå konkurs eller godta de løsninger andre kommer opp med. Søknaden hans til Cultiva vil få nei. Derimot vil Cultiva gjerne at IK Start sender en søknad om støtte.

Det er i dette lys møtene som skal foregå mandag, må forstås, slik sentrale kilder beskriver det overfor Fædrelandsvennen.

Drøftingsmøte Mandag klokken 12 møtes medlemmene av Club 21 på hotell Caledonien til drøftingsmøte. Tre timer senere innkaller leder i Club 21, Kurt Mosvold til møte på sitt kontor. Der skal Club 21 møte IK Start, Cultiva, Kristiansand kommune og Start Toppfotball (uklart om Ravnaas kommer selv).

— Vi har flere løsninger å diskutere. Jeg kan ikke si noe om innholdet. Akkurat nå skal man være forsiktig. Jeg ønsker ikke å gjøre noen mer hårsåre enn de er, sier Mosvold.

En løsning er naturligvis at Start Toppfotball går konkurs.

En annen løsning er å istandsette IK Start til å kjøpe seg inn i Start.

Mosvold sier det finnes løsninger både med og uten deltakelse fra Club 21. Mer vil han ikke si.

— Club 21 ønsker i utgangspunktet ikke å eie Start Toppfotball, men vi ønsker å bidra så ikke laget degraderes til 2. divisjon. Mandag kveld vet vi mer, sier han.

- Gå inn på eiersiden Tom Edvardsen, leder i IK Start, står fast på at det er naturlig for idrettsklubben å gå inn på eiersiden i toppfotball-selskapet.

— Men vi er en ideell forening og kan ikke låne penger for å komme i posisjon. Vi er avhengig av andre, sier Edvardsen.

Blir IK Start hjulpet av Club 21 eller Cultiva, kan idrettslaget kjøpe seg inn med de millionene som Ernst Ravnaas trenger for å fortsette – og slik løses to problemer.

— Det er en måte å tenke på. Men det er mange løsninger og mange agendaer. Det som gleder meg mest, er at så mange er på banen med ett formål: Å bidra til å redde Start, sier Edvardsen.

40 millioner kan være tapt Sparebanken Sør skal ikke delta på møtene mandag. Derimot stiller Kristiansand kommune. Så vidt vi forstår skjer det fordi kommunen sitter på det dårligst sikrede lånet i Start Toppfotball – og partene regner derfor med at det er mulig å få kommunen til å bidra med noe. Man har ikke samme håp om bidrag fra banken.

Ved konkurs er kommunens 40 millioners lån tapt.