AGDER: –Det hele er gjort på en uklok måte. Fremgangsmåten har vært meget uryddig, sier leder av Vest-Agder SV, Ghodratollah Golshan til Fædrelandsvenenn.

Det skapte en bølge av protester da Djupedal fredag ble utnevnt til fylkesmann i Aust-Agder – til en jobb han først søkte på samme uken og en måned etter fristens utløp.

Ingen hast

– Spesielt med tanke på at det ikke burde være noe hastverk i saken, så burde stillingen vært lyst ut på nytt. Det ville gjort det hele mye enklere. Djupedal skal tross alt ikke begynne som fylkesmann i Aust-Agder før neste høst, sier Golshan.

Flere har kritisert utnevnelsen av Øystein Djupedal til ny fylkesmann i Aust-Agder.

– Jeg kjenner Djupedal personlig, og er ikke i tvil om at han vil gjøre en god jobb, sier Golshan.

Han er usikker på om utnevnelsen har skadet partiet.

– Regjeringen har vært i sin rett til å utnevne Djupedal, og jeg håper ikke fremgangsmåten har skadet partiet, sier han.

Enig

– Det hadde vært ryddigere, i den forstand at det hadde fått større medieoppmerksomhet og blitt diskutert mer i forkant om stillingen hadde blitt lyst ut på nytt, sier fylkesleder i Aust-Agder SV, Signe Ann Jørgensen til TV 2. SV-leder Kristin Halvorsen forstår at det på lokalt hold i fylket er overraskelse og at noen kan trenge tid til å venne seg til tanken.

Hun beskriver Djupedal som velkvalifisert og sier at kritikken fra sentrale opposisjonspolitikere er smålig.

– Alle vet at Øystein Djupedal har lang erfaring, er kunnskapsrik og viser et sterkt engasjement. Som tidligere finanspolitiker blir han en kraft som Aust-Agder vil få veldig god bruk for i disse krisetider, sa Halvorsen til NTB fredag.

– Kvalifisert. Djupedal sier at han kan forstå at utnevnelsen kan oppleves som en partiutnevnelse.

– Jeg skjønte jo at dette kunne oppleves som en partiutnevnelse, eller at man hjalp en gammel venn. Derfor forsikret jeg meg om at det var på grunn av mine kvalifikasjoner jeg ble spurt, og det var på den bakgrunn jeg sa ja, sier Djupedal til TV 2.