LINDESNES: For ungdomsskolen er det andre dag på rad at de blir utsatt for innbrudd.

Natt til i mandag var det innbruddet, og det var meldt om fem stjålne bærbare pc-er, to stasjonære pc-er og en prosjektor.

— Det er tydelig at de har vært ute etter lett omsettelige ting, sier rektor ved skolen, Terje Litland.

Alarm

Klokken 05.55 natt til i dag gikk alarmen igjen på Lindesnes ungdomsskole (LUS). Rektoren har ikke den fulle oversikten ennå, men han tror at fire prosjektorer og minst dem bærbare pc-er har blitt borte.

— I natt gjorde de virkelig vei i vellinga. Alle lærerkontorene og IKT-avdelingen var gjennomgått, sier han. Mange dører var ødelagte etter noe som kan se ut som bruk av brekkjern. I tillegg var det mye rot på både kontor og klasserom. Først klokken 12.00 ble klasserommene frigitt av politiet.

Innbrudd Spangereid

De ansatte på Spangereid barneskole ble også møtt av ødelagte dører og tomme fester til prosjektorene da de kom på skolen i dag tidlig. Innbruddet her ble oppdaget 07.15. Denne skolen ligger 1,5 kilometer sørvest for LUS, på vei mot Lindesnes fyr. Her fikk tyvene med seg to prosjektorer og en bærbar pc.

— Det ser ut som om tyvene har gått etter det mest ettertraktede og lett omsettelige, sier etterforsker i Mandal, Erik Lund.

— De har endevendt et par kontor, og gått gjennom hele skolen, sier rektor Even Skau. Men han synes selv at det er rart at tyvene har tatt seg inn på deres skole.

— Ingen bærbare pc-er står igjen her, og vi har ingenting av penger liggende, sier han. Den bærbare pc-en som forsvant skal visstnok være en gammel som ikke var i bruk.